Neyi Bekliyorsunuz? 

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremin ardından  Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ilimizde halen yıkılmamış binalar var. 

Neyi Bekliyorsunuz? 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kent genelinde başlatılan yıkım çalışmaları sürerken, halen yıkımı yapılmamış binalar tehlike saçıyor.Metruk binalar madde bağımlıların yuvası haline gelirken, vatandaşların yoğun olduğu yerlerde ise can güvenliği tehlikesi yaşanıyor.

Ağır hasarlı binaların, hızlı bir şekilde yıkılacağı ifade edilse de  aradan geçen zamana rağmen  şehir merkezinde yıkılmayı bekleyen çok sayıda bina bulunuyor.Bu binaların bir çoğunda ise yangınlar çıkıyor. Yangınların çıkış nedeni ise genelde madde kullanan insanların neden olduğu olaylar. 

Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak bu sorunu defalarca gündeme getirmemize rağmen henüz ciddi bir çalışma ne yazık ki yapılamadı. Elazığ genelinde yıkımlar yapılıyor ama yeterli olmadığı bir gerçek. Bu binaların en kısa sürede yıkılması gerektiğini tekrar ifade etmek istiyoruz, üzücü bir olay yaşanmadan bu konu da yetkilileri göreve davet ediyoruz…