Saadet Grubu Düşüyor mu?

Yerel seçimlerde sandıktan birinci parti olarak çıkan CHP'ye diğer muhalefet partilerinden katılımlar olacağı iddiası gündeme geldi.

Saadet Grubu Düşüyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün ise CHP Grup Toplantısı'nda dikkat çeken bir transfer yaşandı.

Meral Akşener'in "Partiden ayrılacak son arkadaşımdı" dediği İyi Parti İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu partisinden istifa edip CHP'ye geçti.

Yankıömeroğlu'na rozetini Özgür Özel takarken, konuyla ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam edecek.

Bu doğrultuda yerel seçimler öncesi Saadet Partisi'nin TBMM'de grup kurması için gönderilen Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap da geri dönüyor.

Eski ittifak ortağı Saadet Partisi'ne yapılan seçim yatırımının karşılığını bulması sonrası, Kasap’ın yerine Saadet’e gideceği ileri sürülen CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır’ın da CHP’de kalmaya devam edeceği öğrenildi.

Hal böyle olunca Saadet Partisi'nin Gelecek Partisi'yle birleşerek Meclis'te kurduğu grubun dağılmaması için Demokrat Parti formülü masada.

Demokrat Parti’den milletvekili transfer edilmediği takdirde Saadet’in TBMM’deki grubu düşmüş olacak.

TBMM’de ciddi bir varlık gösteremeyen Saadet ve Gelecek Parti’nin grubu olması ya da olmaması arasında bir fark yok. Muhalefet yapmaya dahi yüzleri olmayan partilerin grubunun olup olmamasının ne anlamı var ki?