MEB, Müfredata Katkı Bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağını yayınladı. 1 haftalık askı sürecinin ardından eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek taslağa son şekli verilecek.

MEB, Müfredata Katkı Bekliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bakan Tekin'in aktardığına göre  askıya çıkan yeni çalışmada "Bütünleşik Eğitim Modeli" benimsenecek. Öğrenciler; fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak desteklenecek. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adı verilen müfredatın sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktığı kaydedildi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mevcut müfredatın konu yoğunluğuna dikkati çekti ve müfredatı yetiştirmek için haftalık ders saatlerini artırmak yerine, konularda sadeleştirmeye gittiklerini açıkladı. Tekin, "Ders saatlerinde bir değişiklik yok, konularda sadeleşme var. Müfredatta yüzde 35'lik bir seyreltme içine girdik." dedi.

Bakanlık, müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldığı, toplantılar düzenlediği ve bütün bu birikimin geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındığı ve bu verilerin sistematik hâle getirildiğini  ifade ediyor.

Bakanlığın ilk kez hazırladığı  müfredat programlarını görüş ve önerileri  almak amacıyla tartışmaya açması olumlu bir gelişme. Ancak bir haftalık süre çok kısa. Bu konuda bir aylık bir süre verilmesi yanında eğitim sendikaları ve dershane yönetimlerinden de resmi görüş alınması daha uygun olur diye düşünüyoruz. 

Ancak her şeye rağmen MEB’in ilk kez eğitimin anayasası olarak kabul edilen müfredat programını tartışmaya açıp görüş ve önerilerini alma isteği olumlu ve güzel bir gelişme.