Akıncılardan Ak Parti ve YRP'ye Çağrı

31 Mart'taki yerel seçimler öncesinde DEM Parti'nin İstanbul adayı olacağı konuşulan Başak Demirtaş yarıştan çekilirken, Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum'dan gelişmeyle ilgili ilk yorum geldi.

Akıncılardan Ak Parti ve YRP'ye Çağrı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Medya yöneticileriyle bir araya gelen Kurum, "Karşı tarafta kaos ve kargaşa var. Başak Hanım düne kadar çok hevesliydi şimdi neden bu kararı aldı bilemiyoruz pazarlıklar mı var bunu zamanla göreceğiz" diye konuştu.

Kurum bu açıklamayı yapması ve “pazarlık” konusunu tartışmaya açması, DEM’in aday çıkarmaması halinde İmamoğlu’nun kazanmaya çok daha yakın olacağı gerçeğin değiştirmiyor.

Sonuçta seçimler adaylar ve ittifaklar üzerinde yürüyor. İttifak olunca da bir pazarlık olması kaçınılmaz.

İşte tam bu tartışmanın ortasına Elazığ’dan, 73 Selamet Kuşağı Akıncıları’ndan bir açıklama düştü medyaya. Grup adına açıklama yapan 73 Selamet Kuşağı Akıncıları Genel Koordinatörü Ahmet Tanrıverdi, seçimlerin kritik olduğuna dikkat çekerek hem Ak Parti’ye hem de Yeniden Refah Partisi’ne çağrıda bulundu.

Akıncılar Grubu adına açıklama yapan çile ve  dava adamı,  sadakati ve vefasıyla herkesin takdirini kazanmış  Ahmet Tanrıverdi, her iki partinin yetkililerinden karşılıklı fedakârlık beklediklerini ve bu ittifakı gerçekleştirmelerini beklediklerini söyledi.

Tanrıverdi, “Bu açıklama milletimizde ve özellikle sağduyulu seçmenlerde büyük bir şok ve büyük bir tedirginlik meydana getirmiştir. Milletimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oluşan ittifakın devam edeceği ümidi içinde iken bu açıklama yüreklerde onarılmayacak acılar oluşturmuştur.  Öncelikle ağabey konumunda olan Ak Parti yetkililerinden ve baba konumunda olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan beklentimiz şudur. Ülkemizin selameti ve yerel idarelerin manevi değerlerimize karşı olan yanlış zihniyetli kişilerin eline geçmemesi için bu iki parti arasında ittifakın devam ettirilmesi şarttır. Bunun için Sayın Cumhurbaşkanımızın MHP ile yapılan ittifakta olduğu gibi bazı belediyelerden fedakârlık yaparak Yeniden Refah Partisi’ni ittifaka kazandırması elzemdir. Bunun için görüşmelere, katı davranan ve muhatabı küçümseyen kişilerin değil, iyi niyetle anlaşma zemini sağlamak için gayret eden kişilerin görevlendirilmesi gerekir.”

Görünen o ki Akıncılar, Ak Partililerden daha duyarlı, daha sağduyulu ve daha ferasetli. Tehlikeyi şimdiden net olarak görüyor ve diyorlar ki “bırakın kapris ve üstenci tavırları. Bir araya gelin, İstanbul’da birkaç ilçeyi de YRP’ye verin ve İstanbul’u kurtarın.

Akıncıların bu tarihi çağrısı yankı bulur da İstanbul ve Ankara’nın yeniden geri alınması için kalpler yumuşar mı onu bir hafta içinde göreceğiz.