Başkan Alan'dan Elazığ'a Savunma Sanayi Müjdesi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ'a yapılacak önemli bir yatırımla ilgili Türkiye'nin en köklü gazetelerinden biri olan Sabah Gazetesi'ne açıklamada bulundu. Başkan Alan, bu yatırımın Elazığ'da yeni bir ekosistemin kurulmasına öncülük edeceğini söyledi.

Başkan Alan'dan Elazığ'a Savunma Sanayi Müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Geçtiğimiz aylarda dönemin Savunma Sanayi Başkanı Elazığlı hemşehrimiz İsmail Demir’in şehrimize yaptığı ziyarette gündeme gelen Çip Paketleme ve Duvar Arkası Radar Üretim Tesisinin yer tahsisi yapıldı. Konuyla ilgili Sabah Gazetesi’ne bir açıklama yapan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, bu yatırımın Elazığ’da yeni bir ekosistem kurulmasına öncülük edeceğini vurguladı. 

ERDOĞAN: SAVUNMA SANAYİ YATIRIMLARI DEPREM BÖLGESİNDEKİ ŞEHİRLERDE YOĞUNLAŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki gün Kahramanmaraş'ta savunma sanayi yatırımlarını deprem bölgesindeki şehirlerde yoğunlaştıracak bir iskân ve istihdam projesi başlattıkları müjdesini vermesinin ardından gözler depremden ağır hasar alan 11 ile çevirdi.

İLK PROJE KAHRAMANMARAŞ’TA

Asrın Felaketi'nin üstünden geçen bir yılda ASELSAN, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), ROKETSAN ve HAVELSAN gibi savunma sanayinin öncü firmaları bölgede ardı ardına dev tesisler kurmaya başladı. İlk tesis açılışı ise 22 Şubat'ta depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapılacak.

2 BİN 500 KİŞİYE İSTİHDAM

TUSAŞ tarafından hayata geçirilen ve havacılık sektörüne yönelik yapı kimyasalları üretecek fabrikada üretim başlayacak. Sanayi üretimini artırmanın yanı sıra istihdama da büyük katkı sunacak söz konusu tesislerle, deprem bölgelerine toplamda 8 milyar liralık katkı sağlanacak ve en az 2 bin 500 kişiye iş imkânı oluşturulacak. Depremden etkilenen illerin iş dünyası temsilcileri, bu yatırımların bölge ekonomisinin itici gücü olacağını söyledi.

BİRÇOK PARÇA ÜRETİLECEK

Depremden etkilenen 11 ili ayağa kaldırmak için ilk andan itibaren büyük bir çalışma başlatan hükümet, Asrın Felaketi'nin merkez üssü konumundaki Kahramanmaraş'ta savunma sanayi alanında faaliyet gösterecek tesiste üretime başlamak için gün sayıyor. TUSAŞ tarafından hayata geçirilen söz konusu fabrikada üretim 22 Şubat'ta düzenlenecek törenle başlayacak. Fabrikada Türkiye'nin savunma sanayindeki gururu insansız hava aracı ANKA'nın da aralarında olduğu pek çok hava aracı için parça üretilecek.

Başkan Alan'dan Elazığ'a Sanayi Müjdesi

BAŞKAN ALAN: “YENİ BİR EKOSİSTEM OLUŞACAK”

2020'de yaşadığı büyük depremin ardından, 6 Şubat depreminde bir kez daha sarsılan Elazığ da savunma sanayi yatırımlarının adresi olacak. TÜYAR'ın ileri teknoloji çip paketleme ve STM'nin Duvar Arkası Radar üretim tesislerine ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, "Savunma sanayi yatırımlarını ilimiz ekonomisi için son derece önemli buluyoruz. Bu yatırımlar için Organize Sanayi Bölgesi'nde yer tahsisi yapıldı. Bundan sonraki sürecin de yakın takipçisi olacağız. Biz buna sadece bir yatırım olarak bakmıyoruz. Oluşturacağı ekosistemi önemli buluyoruz. Çünkü bu alanda bir üretim kültürü oluşacak, bu da beraberinde şehrimize yeni yatırımları getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Başkan Alan'dan Elazığ'a Sanayi Müjdesi

HANGİ İLLERDE YATIRIM YAPILACAK?

Sabah Gazetesi’nin haberine göre işte deprem bölgesi olan illerde yapılacak yatırımlar ve kurulacak tesisler şu şekilde:

“Gaziantep'in Nurdağı-İslahiye ilçelerinde TİSAŞ ile ROKETSAN koordinatörlüğünde karbon elyaf üretim tesisi kurulacak.

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde ROKETSAN tarafından silah ve roket sistemleri üretim tesisi kurulacak. Pavotek tarafından Kırıkhan'da bilişim ürünleri üretim tesisi yatırımları hayata geçirilecek.

Adıyaman'a ise TUSAŞ ile ASELSAN koordinatörlüğünde yeni bir tesis kazandırılacak. Tesiste kablo ve konektör üretimi yapılacak.

Malatya'da ASELSAN koordinatörlüğünde çok katmanlı baskı devre kartı üretim tesisi kurulacak.

Elazığ, TÜYAR'ın ileri teknoloji çip paketleme ve STM'nin Duvar Arkası Radar üretim tesislerine ev sahipliği yapacak.

ELAZIĞ’A YAZILIM KAMPÜSÜ

Türkiye'nin önde gelen yazılım şirketi HAVELSAN ise Şanlıurfa, Adıyaman, Kahramanmaraş, Elazığ ve Malatya'da yazılım kampüsleri oluşturacak.