Ak Parti Kovancılar Belediye Başkan Adayı Nuri Çolak Kimdir?

Ak Parti'nin merakla beklenen ilçe ve belde belediye başkan adayları da belli oldu. Kovancılar Belediye Başkan Adayı Mevcut Başkan Nuri Çolak olarak belirlendi.

Ak Parti Kovancılar Belediye Başkan Adayı Nuri Çolak Kimdir?

Ak Parti Elazığ'da uzun bir bekleyişin ardından ilçe ve belde belediye başkan adaylarına tebliğleri yapmaya başladı. Bu kapsamda Kovancılar Belediye Başkan Adayı Nuri Çolak  oldu.

MEHMET NURİ ÇOLAK KİMDİR?

1967 yılında İlçemiz Tepebağ köyünde dünyaya geldi. İlk ve Ortaokulu Kovancılar’da okudu, Hafızlık eğiti sonrasında 1987 yılında Elazığ İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ön lisans programını tamamladı. 1987 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde göreve başladı. 36 yıl Kur’an Kursu öğretmenliği ve Yöneticilik görevinde bulundu. Onurla yürüttüğü bu görevi 02.02.2023 tarihinde tamamlayarak emekli oldu. Evli ve üç çocuk babası.

Adaylık kapsamında açıklamalarda bulunan Nuri Çolak,

“Memuriyet görevimizin yanında kendi imkanlarımız dahilinde ticari faaliyetlerde bulundum.

On iki yaşımdan beri siyasete ilgi duyuyordum, milli görüş teşkilatlarında ve MGV Teşkilatlarının bir çok kademesinde görev aldım, Ak Partinin kuruluşundan bu yana tüm aile bireylerimizle liderimizin yolunda olmaktan onur duydum,  taviz vermeden her seçimde sadakatle desteklerimi esirgemeden çalıştım.

2019 Yerel Yönetimler Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Kovancılar Belediye Başkan adayı oldum. Kullanılan geçerli oyların %38’ni ( 3890 oy alarak) halkın büyük teveccühünü kazandım.31 Mart 2024 yapılacak olan Yerel Yönetimler ve Mahalli İdareler seçimlerinde Türkiye’nin umudu Ak Parti’den Kovancılar Belediye Başkanlığı için aday adayı olmak istiyorum. Yetkili makamlarınızca bu ulvi görev şahsıma tevdi edildiği takdirde, Ak davanın bayrağını en yükseklere çıkaracağıma olan güven ve inancım tamdır.

Kovancılar için;

Eğitim, kültür, sağlık, spor, sosyal, ticari, ekonomi ve teknik alanlarda önemli projeler geliştirerek, işini iyi bilen, iyi yapan ve iyi yöneten; Bilgili, tecrübeli, dürüst, başarılı ve çalışkan bir kadroyla açıklanan Fon ve yatırımların önemli bir kısmını Kovancılar’a aktarabilecek, Kamu ve Avrupa Birliği Finans Merkezi gibi kurumlarla ve müteşebbislerle diyalog kurarak yapılacak projelerle ilçemizi şehrimizin cazibeli merkezlerinden biri haline getirebileceğime inanıyorum.” Dedi.