İlhami BULUT

ELAZIĞ HARIL HARIL

İlhami BULUT

          Elazığ’da güzel şeyler oluyor.

         Kitap okumanın önemi saymakla biter mi? Bitmez.

         Elazığ’dan, şehrimizden ayrılmadan farklı dünyalara ulaşıyoruz, Arjantinliler der ya; nerede olduğun önemli değil kiminle olduğun önemli.

          Elazığ 29 Eylül’de açılan Kitap Fuarı ile birlikte bir coşku yaşıyor, açıkçası çokta alışılmamış bir coşku ve heyecan bu.

          115 yayın evinin katıldığı bu fuar; beklenenin üstünde bir yoğunluk ve ilgiye muhatap olmuştur.

          Yüzlerce yazarın kaleminin ucunda şu anda Elazığ mürekkep halinde, kitap, dergi ve gazete sayfalarına akıyor.

            Herkes kendi kapısının önünü temiz tutarsa şehir temiz olur der ya, işte herkes kendi şehrini kitapla buluşturur, okumaya önem atfederse; bütün ülke okur hale gelir.

              Ben Elazığ Belediyesi’nin bu kaliteli çalışmasını yürekten kutluyorum. Kaliteli dedim kelimenin tam anlamıyla, fiziki yapıdan tutun, konunun servis edilmesine kadar, her aşama ve kademe sahiden kalite içeriyor.

               Bu faktörün müessir oluşu elbet Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın konuya atfettiği önemle doğru orantılı. Ben belediye başkanının kültür hususundaki samimiyetini yerinde gördüm, konuya ilişkin toplantılarda siyasi mülahaza içermeyen samimiyetine kendi ölçülerimle muttali oldum.

             Ayrıca kitap fuarının sabitlenerek her yıl açılacak olması ayrı bir ufkun ifadesi, sadece fuar tarihleri Harput’un kurtuluş gününe denk getirilerek; gelen yazarlarla konunun panele dönüştürülmesi yarar sağlar diye düşünüyorum.

              8 Ekim’e kadar sürecek olan kitap fuarına; münevver, mütedeyyin, kadirşinas, vefakâr, misafirperver Elazığ insanının bu şık etkinliğe yeni boyut getireceğini, bunu yeterli görmeyerek Elazığ Belediye Başkanı’ndan ilave kültürel aksiyonlar talep edeceğine inanıyorum.

              Elazığ’da sevindirici, moral verici güzel şeyler oluyor. Mesela; 

                                        ***

                                 ŞÜKRÜ KACAR PARKI

              Şükrü Kacar bilindiği gibi Elazığ’ın Belediye Başkanlarından olan bir isim. İşte bu isim anısına Kovancılar Belediyesi, Kovancılar’da halka açık bir park yaparak bu parkın açılışına;

             Başkan Şükrü Kacar’ın mütevelli üyesi olduğu Manas. Yayıncılık davet edilmiş, Manas. Yayıncılığın birinci ismi Şener Bulut başta olmak üzere; Hadi Önal, R.Mithat Yılmaz, Tuncer Sönmez, M.Dursun Aksoy ve babası, Nusret Özgen, Murat Bilgin, Hüseyin Göçeri, Doğan Sever, İlhami Bulut olduğu halde.

            Sayın Kacar’ın muhterem eşleri ve aile bireyleri de olduğu halde, programın yapımcısı ve uygulayıcısı Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar iyi bir vefa örneği göstererek, şehrin valisi ve Elazığ Belediye Başkanı da dahil bir çok ismin katıldığı törende; Elazığ eski belediye başkanlarından Şükrü Kacar hak ettiği hizmet onuru ile 29 Eylül 2017 günü buluşturularak anısına yapılan park hizmete açılmıştır.

             Önemsiyor, kutluyor ve teşekkür ediyoruz.

 

Yazarın Diğer Yazıları