'VANA ALDIK'

'VANA ALDIK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DSi 9. Bölge Müdürlüğü son zamanlarda iyi ve güzel işler yapıyor. Hizmet alanına giren bölgeye ve özellikle yılların ihmali ve Uluova gibi yanlış projelendirilip trilyonların heba edilme itiraflarına rağmen Hatun köy barajına başlayan DSİ, bu ve benzer çalışmalarını medya ile paylaşmayı çok önde tutan bir kurum haline geldi.

Görünen o ki, bu konuda oldukça ileri gidilmiş ve neredeyse aldığı vanayı bile haber konusu edecek hale gelinmiş.

Medya kurumlarına servis edilen habere bir bakalım:“9. Bölge Müdürlüğü bünyesinde yapımı devam eden Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması İnşaatı kapsamında sulama şebekesi için ihtiyaç duyulan sulama borusu malzemelerinin teminine ait Bingöl Yedisu Sulaması Su Kontrol Elemanları Malzeme Alımına ait işin sözleşmesi, DSİ 9. Bölge Müdür Vekili Ercan GERÇEK ile yüklenici Dikkaya Su Kontrol Sistemleri San. ve Tic. A. Ş. arasında imzalandı. Bingöl Yedisu Regülatörü ve Sulaması kapsamında 8 bin 730 dekar tarıma elverişli arazinin cazibeli borulu sulama şebekesi ile sulanması temin edilecek. İş kapsamında çeşitli çap ve cinslerde 407 adet vana, çeşitli çaplarda 99 adet vantuz, 83 adet montaj-demontaj parçası, 42 adet tarımsal sulama sayacı, 124 adet hidrant alımı yapılacak. Sulama şebekesi inşaatının 2021 yılında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.”

Haberde, bu montajlarda kullanılacak vida sayısı da verilseydi sanırız herhangi bir eksik kalmazdı.

Ebetteki kurumlar kendi hizmetlerini basın aracılığı ile duyurmalı ve ilan etmeli. Ama bu haber, işin vatandaşa ne kazandırdığı ve bu projeyle hangi sorunun giderildiği kadarıyla kalmalı. Yoksa bu kadar vana aldık, bu kadar vantuz aldık, yok cıvata aldık… bunlar devlet ciddiyetiyle bağdaşmaz ve yanlıştır.

İlgili birim sırf paragraf sayısını artırmak için böyle bir işgüzarlığın içine girmiş olsa da tepe yöneticiden bu dönmeliydi. İşin aslı önemli, teferruat bile  ihtiyaç denmeliydi.

Umarız bu konuda kamu kurumları daha hassas davranır ve süreç değil sonuç odaklı metinler hazırlanır.