VALİ ZORLUOĞLU FIRAT TEKNOKENT'İ ZİYARET ETTİ

Vali Murat Zorluoğlu Fırat Teknokent'e gelişinde Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof

VALİ ZORLUOĞLU FIRAT TEKNOKENT'İ ZİYARET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Murat Zorluoğlu Fırat Teknokent’e gelişinde Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mustafa Yavuz Türk ve teknokent yetkilileri tarafından karşılandı.

Teknokent hakkında bir sunum yapan Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın teknokent olarak ülke genelinde kurulu bulunan teknokentler arasında iyi bir yerde olduklarını ve teknoloji alanında yatırım yapan şirketlerle üniversitede üretilen bilimsel bilgiyi ve akademisyenleri bir araya getirdiklerini söyledi. Tekonokentlerin kuruluş ve işleyişleri hakkında bilgi veren Akın, Fırat Teknokent’in temellerinin 2005 yılında atıldığını, çok ortaklı bir yapılanması ve yönetim kurulu olduğunu kaydederek, Fırat Teknokent’in birçok alanda ülkemizde kurulu bulunan teknokentler arasında ilk sıralarda yer aldığına dikkat çekti.

Prof. Dr. Akın sunumunda daha sonra teknokentlerin işleyişi, firmalara sunulan destekler, uygulanan muafiyetler ve kolaylıklar ile Fırat Teknokent’te faaliyet gösteren firmaların ürettikleri ürünler, patent başvuruları, teknokentin mali kaynakları ve insan kaynağı, Fırat Teknokent’in diğer teknokentlere göre durumu hakkında bilgiler verdi.

Sunumun ardından teknokentin idari kısımlarını ve teknokentte faaliyet gösteren firmaları gezen Vali Zorluoğlu firma yetkililerinden gerçekleştirmeyi hedefledikleri projeler, üzerinde çalıştıkları teknolojik yenilikler ve ortaya koydukları ürünler hakkında bilgi aldı.

Fırat Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren SODES destekli Lego ve Robotlarla Bilimin Eğlenceli Dünyasına Yolculuk Projesi kapsamında eğitim alan öğrencileri de ziyaret eden Vali Zorluoğlu, öğrencilerle sohbet edip eğitimleri hakkında bilgi aldı.