MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK:' KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLEN İLK ÜLKELERDEN BİRİ OLDUK'

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Sermin Balık,5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının verilmesinin 86. Yılı münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

MİLLETVEKİLİ SERMİN BALIK:' KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLEN İLK ÜLKELERDEN BİRİ OLDUK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

  Sermin Balık açıklamasında şunları  ifade etti:“5 Aralık 1934'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan değişiklikle kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesi ile birlikte Dünyada Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilen ilk ülkelerden biri olduk. Sadece ekonomik alanda değil, siyasi alanda da kadınların etkin rol üstlenmesinin ülkenin geleceği ve refahı için bir gerekliliktir.Kadınların hayatın her alanında daha güçlü var olabilmesi için ‘kadınlara pozitif ayrımcılık’ kavramını ülkemize kazandıran Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ile bu ilke, 2010 yılında halkımızın oylamasıyla kabul edilerek Anayasa’mızda da yerini aldı.

 

Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için; kadınlarımızın güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarını sağlamak için hükümetimiz büyük çaba sarf etti. Kadının ekonomik hayata katılması demek, ülkenin refah seviyesine ve kişinin bireysel olarak kendisine güç katması demektir. Kadınların iş hayatındaki varlığı, sürdürülebilir kalkınmanın en önemli göstergesidir.

 Önemli adımlar atarak biz kadınların siyasette temsil oranı AK Parti’mizin iktidarı döneminde yükselmiş, 5 milyonu aşan kadın üyesi ile de kadınlarımızın, siyasetin her kademesinde temsiliyeti Cumhuriyet tarihinde en üst seviyeye ulaşmıştır.

  AK Parti olarak attığımız bu adımlar sayesinde, kadını toplumdan ve kamu kurumlarından tecrit eden yasakçı zihniyet tarihin karanlık sayfalarına gömülmüştür.

Türk kadını geçmiş yüzyıllardan yaşadığımız çağa kadar üzerine düşen bütün görevleri başarıyla yerine getirmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kadın meselesi hakkında; ‘Bir milletin sadece erkeklerinin ilerlemesiyle o millet yükselemez. Çünkü eğer kadın aynı ölçüde ilerleme halinde olmazsa erkeğin yükselmesi mümkün değildir’ demiştir.  

Kadınlarımızın hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de etkin yer alması, nezaket ve zarafet kazandırmıştır. Kadının toplumdaki saygınlığını arttırmıştır.  Şunu unutmayalım ki kadınlarımız siyasette güçlendikçe ekonomik ve toplumsal alanda da güçleneceklerdir.

 Türk kadınının, 86 yıldır devam eden seçme ve seçilme hakkını en güzel şekilde değerlendirerek, ülkemizin önce 2023 sonra da 2071 hedeflerine ulaşmasında büyük rol oynayacağına olan inancım tamdır.  Bu duygularla kadınlarımıza seçme ve seçilme hakkının verildiği bu anlamlı günde kadın haklarının her geçen gün iyileştirilmesi ve kadınlarımızın toplumsal hayatın her alanında yerlerini almasını temenni ediyor, tüm kadınlarımızı sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”dedi.