İmamoğlu Kime Selam Çakıyor?

Hamas'ın mücahitler grubu olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 'Biz Hamas'ı Filistin'in Kuva-yı Milliye'si olarak görmeye devam edeceğiz.' derken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. 

İmamoğlu Kime Selam Çakıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CNN International'a konuşan İmamoğlu, "Tabii Hamas İsrail'de bizi çok üzen bir saldırıya imza attı. Biz, terör eylemleri aracılığıyla insanları topluca katleden her yapıyı terör örgütü olarak değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'terör örgütü' olarak nitelendirdiği Hamas için Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın da tepki göstererek  'Hamaslı mücahitler kahramanca mücadele veriyor' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun HAMAS’a bakışı aslında salt kendi şahsi ve özgün düşüncesi değil. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de HAMAS’ın terör örgütü olduğunu söyleyen birçok çevre var. Bunlar sadece sol ve bölücü partiler içinde değil, sağ partiler içinde de bu görüşü savunanlar var.

Özellikle Aksa Tufanı ile sözde ilk saldıran tarafın HAMAS olduğu  kabul ederek  başlayan bu tezin ne kadar çürük ve altı boş olduğunu bugüne kadar şehit edilen 25 bin Filistinli gerçeği bile ortaya koyamamışsa ve bunu anlayabilecek bir temiz akıl yoksa birilerinde, çok da söylenecek söz bulunamıyor. İmamoğlu’nun şahsında böyle bir görüşün Türkiye’de varlığı, Filistinlilere İsrail zulmünden daha ağır gelir.

İmamoğlu her ne kadar bu görüşüyle kendisine cumhurbaşkanı olmanın yolunu açacak karanlık odak ve Siyonist çevrelere mesaj veriyor olsa da bunu inanarak söylüyor.