Yeniden Refah Partisi, Komisyon Seçimlerinin İptali İçin Mahkemeye Başvurdu

Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, Belediye Meclis toplantısındaki komisyon seçimlerinin yürütmesinin durdurulması ve seçimlerin iptal edilmesi için Elazığ İdare Mahkemesine başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Yeniden Refah Partisi, Komisyon Seçimlerinin İptali İçin Mahkemeye Başvurdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi, yeni dönemin ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Belediye Meclis toplantısında imar komisyonuna üye seçimi yapılırken; komisyona CHP ve Yeniden Refah Partisi’nden önerilen üyelere red oyu kullanılması ve imar komisyonuna muhalefetten hiçbir üyenin alınmaması tepkiye neden oldu. Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Meclis Grubu Sözcüsü Osman Cem Karahüseyinoğlu, Komisyon Seçimlerinin Yürütmesinin Durdurulması ve Seçimlerin İptal Edilmesi için başvuruda bulunduklarını açıkladı.

Osman Cem Karahüseyinoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ilk belediye meclis toplantısında kanunlara aykırı bir şekilde yapılan komisyon seçimlerinin yürütmesinin durdurulması ve seçimlerin iptal edilmesi için Elazığ İdare Mahkemesine başvurumuzu yaptık. Yeniden Refah Partisi Elazığ Belediye Meclis Grubu olarak başvuruda ilerde oluşabilecek zarar ve yanlışların önüne geçmek, telafisi mümkün olmayacak durumların oluşmasını önlemek için öncelikle yürütmenin durdurulması ve ihtisas komisyonlarının seçimlerinin mevcut kanun ve mevzuat hükümlerine göre yeniden yapılmasını talep ettik. Ortaya çıkan bu Mevzuata aykırı durumun düzeltilmesini bekliyoruz. Bizler meclisin ilk toplantısını mahkemeye taşımayı hiç arzu etmezdik ancak 31 Mart seçimleri sonucunda oluşan Belediye Meclisinde halkın oyu ile seçilmiş muhalefet partilerinin sesini kısmayı ve alınan kararları halkımız adına denetlenmesini önlemeyi amaçlayan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın hukuksuz uygulamalarında ısrar etmesi bizi yargıya başvurmaya mecbur bırakmıştır. Türk adaletinin daha önce benzer davalarda aldığı kararlar doğrultusunda bu hukuksuz uygulamalara son vererek, Elazığ Belediye Meclisinde komisyon seçimlerinin yeniden yapılması yönünde karar alacağına olan inancımız tamdır.”