Bu da Kazanma Tepkisi!

31 Mart yerel seçimlerinde seçimi kaybedenlerin tepkisini bir nebze anlar ve makul buluruz ama seçimi kazanının seçmene tepkisi ve fırçalamasını anlamakta zorlanıyoruz.

Bu da Kazanma Tepkisi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Erdoğan bile seçimi zor kazanan bir Belediye başkanına kahvesini içerken telefonda söylediği “zaferin küçüğü büyüğü olmaz, dert etme” gibi bir yaklaşım gösterirken AK Partili Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı'ndan 31 Martta beklediği oyu alamayan seçmene fırça ve tepki geldi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 31 Mart'ta aldığı oyu beğenmeyerek çiftçiye tepki gösterdi. Tahmazoğlu, “Orucu bizimle tutup, iftarı başkasıyla açıyorsunuz. Yüzde 53 oy verdiniz, çok ayıp ettiniz" ifadelerini kullandı.

Seçmene “çok ayıp ettiniz” cümlesini kuran bir siyasi, ne kadar başarılı olursa olsun halkın nezdinde bir karşılığı olmaz.  Ben çalıştım, size hizmet ettim ama siz oy vermediniz” gibi bir düşünce sandığa da seçmene de demokrasiye de haksızlıktır. 

Vatandaş sizin beklentiniz altında bir oy vermiş  ama her halükarda da sizi seçmişse vermek istediği bir mesajı vardır. Siz bu mesajı arama ve bunu giderme yolunda adım atmak yerine halkın karşısına geçip hesap sorup tepkinizi  ortaya koyuyorsanız bir dahaki seçimlerde de seçmenin gerçek tepkisini görmeye davetiye çıkartıyorsunuz demektir.

Sandığın hâkimi de efendisi de seçmendir ve halktır. Siz efendiye ve hâkime hesap sorma makamında değil, hesap verme makamındasınız ve haddinizi de hududunuz da bileceksiniz…