KUZEY İMAR YOLUNDA SONA GELİNDİ...

Başak MERAL GÜNDÜZ - Elazığ merkez Çayda Çıra Mahallesi, Zafran Mahallesi ve Üniversite Mahallerini birbirine bağlayan ve şehir trafik yükünün % 15 ile % 20 si oranında alması planlanan kuzey imar yolu çalışmalarında sona gelindi.

KUZEY İMAR YOLUNDA SONA GELİNDİ...
TAKİP ET Google News ile Takip Et

   Kuzey imar yolu 4950 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde 3 gidiş ve 3 geliş şeritli olarak projelendirilmiştir. Ayrıca çevre düzenlemesi çerçevesinde 4950 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde gidiş ve geliş istikametinde kaldırım çalışması yapılmıştır. Sağlıklı yaşamı ön planda tutan Elazığ Belediyesi kuzey imar yolunda yaklaşık 8000 metre bisiklet yolu yapımı gerçekleştirmektedir.

   Kuzey imar yolu Çayda Çıra Mahallesi Teknokent yanından başlayıp Fırat Üniversite Araştırma Hastanesi önünde son bulmaktadır. Fırat Üniversite Araştırma Hastanesi önünden kuzey imar yoluna giren bir araç, kesintisiz ve konforlu sürüş keyfiyle Keban yoluna ve Cumhuriyet Mahallesine rahatlıkla gidebilecektir. Vatandaşlarımızın mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde Zübeyde Hanım Caddesindeki trafik yoğunluğundan kurtulup büyük ölçüde rahatlatılacak bir projedir. Şimdiden  Elazığ' ımıza hayırlı olsun.