PKK'NIN ÇOCUK EĞİTİM KAMPINA BU YIL İZİN VERİLMEDİ

Uzun yıllar HDP 'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Osman Baydemir ve Gülten Kışanak döneminde yaşları 12-15 arasındaki çocukların PKK tarafından eğitim merkezi olarak kullanıldığı Elazığ Hazar gölünde 10 Dönüm arazi üzerinde kurulu olan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait Hazar gölü Sosyal tesisleri bu yıl açılmadı.

PKK'NIN ÇOCUK EĞİTİM KAMPINA BU YIL İZİN VERİLMEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığına kayyum olarak atanan Cumaaili Atilla’nın göreve gelmesi ile Elazığ‘ın Gezin yakınlarında ki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal tesisleri PKK nın üssü olarak kullanıldığı ve yeterli hizmet vermediği gerekçesi ile bu yıl kapalı tutuldu. Yaklaşık 10 Dönüm arazi üzerinde kurulu olan sosyal tesisler uzun yıllar yaşları 12-15 arasında ki çocukların PKK tarafından eğitim verildiği bir merkez olarak biliniyordu. Sözde Diyarbakır Belediyesinin sosyal etkinlikleri kapsamında HDP nin gençlik merkezlerinin faaliyet gösterdiği sosyal tesisler her yıl yaklaşık 1000 Çocuğu barındırıyordu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hazar gölü Sosyal Tesisleri,  yaz aylarında Diyarbakır dan getirilen çocuklar için hazırlanan eğitim merkezi görüntüsü verirken, geçtiğimiz yıllar da sürekli PKK nın eğitim marşının çalındığı örgütsel faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesi ile güvenlik güçleri tarafından Belediye ye bildirilmiş ancak faaliyetlerin örgütsel değil, sosyal belediyecilik kapsamında yer alan branş eğitimlerin  verildiği bir merkez olduğu beyan edilerek geçiştirilmişti.

Kayyum olarak atanan Cumaali Atilla nın Sosyal tesislerin bu yıl resmi olarak açılmasına izin vermediği öğrenilirken, tesisler bu yıl halka açık olarak kullanıldı. Gezin halkı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Hazar gölü sosyal tesislerinin amacı dışında kullanımına izin vermeyen Cumaali Atilla ya teşekkür etti.