KIYAMET KOPMADI

KIYAMET KOPMADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlk olarak Ak Partili milletvekilleri tarafından kendi sosyal medya hesaplarından halkın davet edilerek başlatıldığı ilimiz valisi Erkaya Yırık’ın da katılımıyla gerçekleştirildiği için eleştiri alan mahalle buluşmaları, resmi bir formata büründürülmüş ve valilik koordinesinde yapılmaya başlanmıştı.

Genelde Ak Partili milletvekillerinin katılımları ile gerçekleştirilen mahalle buluşmalarının son durağı olan Rızaiye Mahallesi toplantısına CHP milletvekili Gürsel Erol da davet edildi.

 Mahalle buluşmasına Vali Erkaya Yırık, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Bilginoğlu, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, diğer kamu kurum müdürleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katılmış.

Toplantıda konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, devletin sıcak yüzünü mahalle mahalle gezerek gösteren ve talepleri yerinde dinleyen Vali Yırık’a teşekkür ederek, “Bugün burada olmamız çok anlamlı. Ben ilimizin valisine çok teşekkür ederim. Devletin babacan yüzünü mahalle mahalle gezerek, toplantılar yaparak yerinde tespitleri dinleyerek bu tespitler doğrultusunda bürokratlar ile çözüm arayışına girmek güzel bir yaklaşım. Sayın valimizin bu gezilerinden dolayı ve çalışmalarından dolayı kendisini kutluyorum. Biz de Elazığ’da yaşanan deprem sonrası süreç ile ilgili, halk mağduriyetleri ile ilgili, vatandaşların beklentileri ile ilgili, yasal sorunlarla ilgili, beklentiler ile ilgili ve bu beklentilerin çözümü ile ilgili bu ayın 20’sinde meclisimizde Plan Bütçe Komisyonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın bütçesi gelecek. Ayın 26’sında da İçişleri Bakanlığımızın bütçesi gelecek. Burada yaşanan sorunları, talepleri ve beklentileri her iki bakanlığımızın bütçesinde gündeme getirerek Elazığ’a özel bir ilgi ve sorunların çözümü ile ilgili katkı isteyeceğiz” demiş.

Ne güzel tablo ve ne güzel cümleler. Demek ki korkulacak bir şey yokmuş. “Gürsel Erol gelir toplantıyı siyasi şova dönüştürür bizi halkın önünde eleştirir” düşüncesi demek ki bir kuru bir vehimden ibaretmiş. Erol toplantıya geldi ve hiç de kıyamet kopmadı. Hatta haksız eleştirilere bakanlık uygulamalarını savunarak cevap verdi.  Eleştirmedi, sorunları dinledi ve çözümü noktasında kendi deyimi ile uğraş vereceğini açıkladı. Kaldı ki CHP Milletvekili Erol, şehri ve sorunlarını siyaset üstü tuttuğunu her zaman ve platformda dile getiriyor. Ve neyi nerede konuşacağını bildiği gibi siyasi nezaketi de çok iyi bilir.

Sayın Valimizin bu kucaklayıcı tavrını da kutluyoruz. Görülecektir ki Vali Yırık’ın açtığı bu yol, hem dayanışmaya hem de sorunların daha kısa sürede çözülmesine katkı sağlayacaktır.