HALKIMIZIN YANINDAYIZ

Nisa Yılmaz/ Çemişgezek Kaymakamı Elazığlı hemşerimiz Harun Kazez, Hakimiyet'e önemli açıklamalarda bulundu.

HALKIMIZIN YANINDAYIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aynı kültüre sahip ve Elazığ iline yakın olduğu için Çemişgezek ilçesinde memleket hasreti çekmediğini belirten Çemişgezek Kaymakamı Kazez, “Öncelikle kendi memleketimin bir yayın organı olan Hakimiyet Gazetesi’nin sayfasında bize yer vermesinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli Elazığ Hakimiyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve her kademedeki değerli çalışanlarına işlerinde kolaylık ve başarı diliyorum” dedi.

ÇEMİŞGEZEK’İ MEMLEKETİM GİBİ GÖRÜYORUM

Kazez, "İnsan uzaklarda olduğu zaman elbette ki memleket özlemi yaşar. Bir hasretlik oluşur. Daha önce uzak ilçelerde görev yaptığım zaman bu özlem duygusunu fazlasıyla yaşamış birisiyim. Bölgemiz insanında zaten memleketine karşı bir aidiyet duygusu her zaman var olmuştur. Çemişgezek ilçesi Elazığ’a yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta. Genel anlamda kültürel ve sosyal anlamda Elazığ ile hiç ilişkisini kesmemiş, eski Harput kültürümüzün yoğun olarak yaşandığı güzel ilçemizde memleketimdeymiş gibi görev yapıyorum. Görevimden önce de Çemişgezek ilçemizi bilen ve kısmen de olsa yapısını tanıyan birisiydim. Kısacası Çemişgezek ilçemizi memleketim gibi görüyorum. Hatta dışarıda görev yerim sorulduğunda memleketimdeyim diyorum" dedi.

 

ÇEMİŞGEZEK’TE TARİH, KÜLTÜR VE DOĞA ÜÇLÜSÜNÜ İÇ İÇE GÖREBİLİRSİNİZ

Sahip olduğu tarihi yapılar,  doğal ve kültürel zenginliğin herkes tarafından görülmesi,  turizme kazandırılması ve turizmin ilçede çok daha ileri seviyelerde olmasının Çemişgezek ilçesinin en büyük hakkı ve hayali olduğuna değinen Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, “Çemişgezek ilçemizi görmeyen herkesi, doğanın, tarihin ve kültürün her türlü dokusunu görmeye herkesi davet ediyorum. Urartulardan başlayarak Osmanlıya kadar sahip olduğu tarihi yapılarla birlikte muhteşem doğa ve kültürel zenginliği içe içe görmek için Çemişgezek çok uzak değil. Biz bu güzelliklerin turizme kazandırılmasını ve ilçeye daha çok dikkat çekilmesini istiyoruz. Yöre insanımızın da ilçemizin de en büyük hakkı bu. Turizm konusunda ileri seviyede ilçenin ilgi görmesini istiyoruz" dedi.

 

ELAZIĞLI HEMŞEHRİLERİMİ, ÇEMİŞGEZEK İLÇEMİZİN GÜZELLİKLERİNİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUM

Elazığlı hemşerilerini Çemişgezek ilçesini görmeye davet eden Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, “Herkesi günübirlikte olsa Çemişgezek’in doğal güzelliklerini görmeye davet ediyoruz. Çemişgezek ilçesi Elazığ ilimize ham yakın, hem de ulaşım çok kolay ve keyifli. İstiyoruz ki bu güzellikleri Elazığlı hemşerilerimiz de gelip görsün.  Çemişgezek tarihi ve doğal güzellikler açısından görülmeye değer bir ilçemiz” dedi.

HALKLA İÇ İÇE OLMAYA GAYRET EDİYORUZ

Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, göreve geldiği günden itibaren yaptığı çalışmalarla birlikte, mesai kavramı gözetmeksizin vatandaşlarla iç içe bir tablo sergiliyor.

Çemişgezek ilçesinde göreve başladığı günden bu yana ilçe adına çalışmalarını aralıksız sürdüren Elazığlı Kaymakam Harun Kazez, halkla iç içe olmayı da ihmal etmiyor.

 Kurumsal çalışmalardan arda kalan zamanlarında vatandaşlarla birlikte olan Kaymakam Kazez, bazen çarşı meydanında vatandaşlarla, bazen de en ücra köy ve mezralara kadar vatandaşları ziyaret ederek yöre halkının problemlerine çözüm arıyor.

 

 VATANDAŞIMIZA HİZMET ETMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

5 yıla yakın bir süredir Çemişgezek ilçesinde görev yapan Elazığlı Kaymakam Harun Kazez, vatandaşlarla kurduğu yakınlık ve hizmetleriyle vatandaşların sevgisini kazanıyor

Görev süresince vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalar yaptıklarını belirten Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, “Çemişgezek ilçemizde yaşayan insanımızla çok güzel dostluklar kurduk. Birlikte güzel işler başardık. Mesai gözetmeden, vatandaşlarımızın huzurlu bir yaşam sürdürebilmeleri için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan yoğun bir çalışma temposu içerisinde millete ve memlekete hizmet etmek için gayret gösteriyoruz. Bu gayretimiz hep devam edecek” dedi.

KURUMLARIMIZLA KOORDİNASYON İÇERİSİNDEYİZ

Yaptıkları çalışmalarda vatandaşların memnuniyetini önemsediklerini söyleyen Çemişgezek Kaymakamı Harun Kazez, “Her hangi bir sorunu olan vatandaşımızın işlerini kamu kurum ve kuruluşlarında etkin ve hızlı çözüme kavuşturabilmesi için bütün kurumlarımızla koordinasyon içerisindeyiz. Vatandaş odaklı hizmet ve vatandaş memnuniyeti için kurum yetkililerimizle zaman zaman bir araya gelerek değerlendirmelerde bulunuyoruz.  Bizlere ihtiyacı olan insanlara, devletin sıcak yüzünü ve şefkatini göstermek için kurumlarımızla birlikte çaba içerisindeyiz. İnsanlara gönülden hizmet etmemiz lazım. Vatandaş memnuniyetini esas alan bir anlayışla hareket ediyoruz.

Biz vatandaşımıza yaptığımız hizmetin, kurduğumuz samimi yakınlığın geri dönüşünü milletin gönlünde yer ederek aldığımızı ümit ediyorum.

Başta kurumlarımız ve çalışanlarıyla; sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli halkımızla birlik ve beraberlik içinde gerek devletimizin imkânları, gerekse yerel imkânlarla vatandaş odaklı çalışmalar gerçekleştirmenin gayreti içerisindeyiz.

Kıymetli hemşerilerimize gücümüz yettiğince, can yoldaşı, dert ortağı olmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. 

 

ALLAH BİZİMLE BİRLİKTE KİMSEYİ HAK’TAN, HUKUKTAN, AYIRMASIN

Kazez, "Öncelikle bizlerle birlikte, Allah kimseyi haktan, hukuktan ve adaletten ayırmasın. Görevimiz boyunca herkese ve her kesime aynı mesafede,  herkesle diyalog içinde olmak için son derece gayret içerisindeyiz. Hepimiz birlikte özverili, sabırlı, hoşgörülü bir şekilde Çemişgezek ilçemizde varolan birlik ve beraberlik duygularını koruyup pekiştirerek en güzel şekliyle örnek bir ilçe olmaya gayret ediyoruz.

Çemişgezek ilçemiz bu anlamda takdire şayan bir ilçemizdir. Köklü bir kültür ve birikime sahip olan Çemişgezek ilçemizin bu ayrıcalığı insan yapısını da sirayet etmiştir. Ülkemizin en buhranlı dönemlerinde bile etnik ve mezhepsel sürtüşmelere pirim vermemiş; büyük Türkiye’mizin her beldesine model olabilecek huzur dolu bir ilçemizdir.

Ben bunu insan yapısındaki köklü kültür ve tarihsel birikime ve halkının eğitimle olan ilgisine bağlıyorum. Bu denli köklü ve zengin tarihi dokunun, Çemişgezek’in doğal güzellikleriyle sağladığı uyum ilçemizi bu anlamda eşsiz kılmaktadır. Tabi ki bu uyumun oluşturduğu kültürel doku, Çemişgezek’e ayrı bir zenginlik katmaktadır. Yani Çemişgezek’i,  tarih, Doğa ve Kültür üçlüsü içerisinde özetlemek mümkündür. Tarihle ve doğayla beslenen bu kültürel yapı yörenin insanına da yansımıştır. Bu kültürel yapı kendisini,  Çemişgezek halkının özgüveninde, ülkesine ve milletine bağlılığında, daha da önemlisi eğitim alanında göstermektedir. Çemişgezekli çocuklarımızın eğitime duydukları ilgi, gösterdikleri başarı bu tarihi - kültürel birikimin ve bilinçaltının dışa vurumu olarak algılanmalıdır.  Bu başarılar tesadüfî değil, Çemişgezek insanının yaşadıkları coğrafyaya ve ülkemize faydalı bir birey olma çabasının neticesidir. Malumunuz son yıllarda ulusal medyada da yer aldığı gibi Çemişgezek eğitim konusunda en başarılı ilçelerden birisidir” dedi

ÖNEMLİ HİZMETLER YAPTIK, İHTİYACA GÖRE YENİ HİZMET PLANLAMASI YAPIYORUZ

Kaymakam Harun Kazez, “Ben 4 yıldır bu güzel ilçede görev yapıyorum.  Bu zaman zarfında vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı hizmetler yaptık. Bu hizmetleri gerçekleştirirken, çalışma arkadaşlarımızla birlikte, köylerimizde yaşayan insanlarımızla da çok güzel imeceler gerçekleştirdik. En önemli eksikliklerden başlayarak yeni hizmet planlamaları içerisindeyiz” diye konuştu.

 

KAZEZ, “KÖY VE MEZRALARIZI SÜREKLİ ZİYARET EDİYORUZ”

Kaymakam Harun Kazez, ’’İlçemizde sıklıkla toplumumuzun genelinin fikrini almak için toplantılar düzenliyoruz. Köy ve mezralarımızın kurumlarımızın amirleriyle birlikte ziyaret ediyoruz. Vatandaşları yönetimin ortak paydası olarak kabul ederek, ihtiyaçları ve hizmet önceliğini ona göre belirliyoruz ‘’dedi.

 

EĞİTİM VE SAĞLIK HER ZAMAN BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ OLDU

Kazez, "Göreve ilk geldiğimiz günden itibaren birinci önceliğimiz eğitim oldu. Eğitim kadrolarımız, Velilerimiz ve öğrencilerimizle bir araya geldiğimizde eğitim konusunda yapabileceğimiz her şeyi değerlendiriyoruz.  Çocuklarımızın başarısı için eğitim kadrolarımızla her zaman hassasiyetimizi koruduk.  Çok şükür öğrencilerimiz başarı konusunda iyi sonuçlar elde etti. Türkiye ortalamasının üzerinde sonuçlar elde ettik.  Çemişgezekli öğrencilerimiz başarılarıyla bizleri mutlu etti" dedi.

 

KÖYLERİMİZİN SU SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLDÜ

İlçemizde “Temiz Su, Kaliteli Yaşam” sloganıyla çeşitli çalışmalar başlattık. İlçeye bağlı bağlı köy ve mezralarımıza, daha sağlıklı ve son teknoloji donanımlı su depolarının yapımını tamamladık.

Yapılan çalışmalar kapsamında ilçeye bağlı 33 köyün içme suyu depoları yenilendi.  Yeni su depoları;  Prefabrik betonarme, içi fayanslı olan su depolarının, köylerin nüfusunun artması ihtimaline karşın su haznesi eklenerek hacimlerinin büyütülme özellikleri de bulunuyor. 

Ayrıca; Temiz Su, Kaliteli Yaşam sloganıyla ilçeye bağlı köylerimize,  68.417 metre farklı ebat ve türde su boruları desteği yapılarak, içme suyu hatlarında yenileme ve güzergâh değiştirme çalışmalarını tamamladık.

 

ÇOK AMAÇLI KULANILABİLECEK KÖY KONAKLARI YAPIYORUZ

Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın, konuk ağırlama, taziye ve benzeri durumlarda kullanabileceği köy odaları yapıyoruz.  Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın bir araya gelebilecekleri ortak alanlar oluşturmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda ya yeniden inşa, ya da köydeki eski kamu binalarını onarıyoruz.  Alacağımız kararlar, planlayacağımız hizmetlerde vatandaşımızın fikrini önemsiyoruz.

KÖYLERİMİZDE YOL VE PARKE ÇALIŞMALARI

Köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırıcı çalışmalarımız kapsamında, imkanlarımız dahilinde bir çok köyümüzde parke yapım çalışmaları başlattık ve bazı köy yollarımızda asfaltlama çalışmaları yaptık.

Sel ve heyelandan tahrip olan yolların onarımı ve daha sonrasında zarar gören bu yol bölümlerin korunması için menfez çalışmaları yaptık" dedi.