Zengin, Kime Çalışıyor?

Cumhur İttifakı'na katılacağı söylenen Yeniden Refah Partisi'nin 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un kaldırılmasını talep etmişti.

Zengin, Kime Çalışıyor?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

"6284 kırmızıçizgimizdir" diyen, son açıklamasında tehdit mesajları aldığını söyleyen AK Partili Özlem Zengin'e Deva Partili Mehmet Emin Ekmen destek verdi. Ekmen, "Hayatını partisi ve değerlerinin mücadelesine adamış, samimiyeti ve bağlılığı tartışılamayacak birine bu yoğunlukta tehdit endişe verici" demiş.

Özlem Zengin, eğer Deva Partili Ekmen’in dediği gibi kendisini partisinin değerlerine adamış biriydiyse kadını korumaya değil aileyi yıkmaya yaramaktan öte bir karşılığı olmayan 6284’ü kırmızı çizgisi ilan etmezdi.

Ak Parti’nin felsefesi ve dayandığı ilkeleri, kadını korumakla birlikte aileyi koruyan, ne kadına ne de erkeğe haksızlık yapılmasını istemeyen bir ilkeler manzumesidir.

Kaldı ki Ak Parti’nin yüzde 15’e yakın oyunun kaybedilmesine sebep de Özlem Zengin’in savunduğu ilkeler ve savrulmalardır.

 Ak Parti’ye İstanbul sözleşmesini savunanlardan destek gelmeyeceğine göre ve bu konudaki ısrarları partiye kötü bir hezimet yaşatmak olduğuna  göre YRP’nin teklifi kendilerine de yarayacak bir tekliftir. Ak Partililerin Özlem Zengin’e bu görüşlerinden dolayı tehditleri çok doğru değil ama yapılan dostça uyarıların ne kadar anlamlı ve değerli olacağı görülecektir.

Özlem Zengin, belki 6284’ün kurtarıcı olacağı ümidiyle bu konuda ısrarcı olabilir lakin bu yasanın yürürlüğe girdikten sonraki kadın cinayeti, şiddet ve boşanma olaylarındaki artış sayıları da gösteriyor ki çözüm bu yasa değildir. 

Zengin, bu çıkışı ve ısrarıyla kendi partisine mi yoksa muhalefete mi çalışıyor çok anlaşılamadı.