Yurtbaşı'na Hizmet Sağanağı

Başkan Yasin Yılmaz ile Yurtbaşı'nda başlayan değişim ve dönüşüm devam ediyor. Başta altyapı, asfaltlama ve park çalışmalarıyla dikkat çeken ve her geçen gün çehresi değişen beldeye yapılan modern yeni belediye hizmet binası, yöre halkından büyük destek gördü.

Yurtbaşı'na Hizmet Sağanağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Merkeze yakın beldelerimiz arasında yer alan, tarımsal üretimi yanında hipodromu ile de ilimize katma değer kazandıran Yurtbaşı, yeni hizmet binasına kavuştu.

Yurtbaşı'na Hizmet Sağanağı

Yeni hizmet binasını yaptıkları için çok mutlu olduklarını ifade eden Yurtbaşı Belediye Başkanı Yasin Yılmaz, ”Allah bize nasip etti. Beldemize böyle modern bir hizmet binası kazandırmak kolay bir şey değildi ama biz başardık. Yıllardır belde halkına hizmet sunan belediye hizmet binamızın ihtiyaca cevap verememesi nedeniyle güzel beldemiz Yurtbaşı’na modern bir bina kazandırdığımız için hepimiz gururluyuz. Üç katlı hizmet binasında her ayrıntıyı düşündük. Tüm birimlerimizin bir arada olduğu belediye hizmet binamız estetik görünümüyle beldemize çok yakıştı” dedi.

Yurtbaşı'na Hizmet Sağanağı

Son günlerde yapılan hizmetlerle dikkat çeken Yurtbaşı’nda yeni belediye binasının yanında birçok hizmet daha hayata geçirildi. Belediye Başkanı Yasın Yılmaz, o hizmetleri de Hakimiyet okuyucuları için anlattı. 

İşte o hizmetlerden bazıları:

ORGANİZE-YURTBAŞI YOLU 10-15 GÜNE BİTECEK 
Yılmaz, “Belediye olarak spor kompleksimizin bitirilmesine  az kaldı. Görüşmelerimiz olacak soyunma odası ve tribünleri de yaparsak çok güzel bir şey olacak. Beldemiz için daha çok projelerimiz var. Onlar da yavaş yavaş hayata geçireceğiz inşallah. Ayrıca organize sanayiden Yurtbaşı’na gelen yolun sıcak asfaltı ve bağlantı yolunu inşallah havalar güzel giderse 10-15 gün içinde bitireceğiz”dedi.

Yurtbaşı'na Hizmet Sağanağı

“2023 YILINDA ASFALTI OLMAYAN YOL KALMAYACAK” 

Başkan Yılmaz,“2023 yılında bizim yüzde 20 bir yolumuz kaldı. İnşallah bu yolları da bitireceğiz. Yurtbaşı’nda asfaltsız yol kalmayacak. Bütün yollarımızı asfalt ve kilitli parke ile bitireceğiz. Onun dışında yatılı bir Kur’an kursu düşünüyoruz. Bayan taziye evi düşünüyoruz. Bizim beldemizde zaten 11 tane bayan taziye evimiz var. Bitmek üzereler. Bir tane daha yaparsak iyi olur.”dedi.

ALTYAPI SORUNUNU ÇÖZDÜK 
Göreve başladıklarında altyapıda sorunlar olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz,“ Altyapı problemini tümüyle çözdük. Boruları tamamen değiştirdik. Yeni PVC borular ile altyapımızı bitirdik. Çok şükür altyapı sorunumuz kalmadı. Altyapı kolay bir iş değildir. Bundan sonra da beldemizin her türlü ihtiyacını gidermek ve hizmet etmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

Yurtbaşı'na Hizmet Sağanağı

İÇME SUYU SORUNUMUZ KALMADI

Başkan Yasin Yılmaz, içme suyu çalışmaları ile ilgili de şu bilgileri verdi: “İçme suyu ana şebeke eski boruları çıkarılarak tamamen PVC borular ile yenilenmiştir. Bilindiği üzere gerek yağışların az olması gerek iklim değişikliği nedeniyle tüm dünya genelinde su kaynakları tükenmektedir. Beldemiz su kaynaklarını yeraltı sondajları ile karşılamaktadır. Son olarak yeni sondaj kuyuları ile birlikte beldemizde su sorunu tamamen ortadan kaldırıldı.”

Yurtbaşı'na Hizmet Sağanağı

ARAÇ FİLOSU GÜÇLENDİRİLDİ
Belediyenin araç filosunun yenilendiğini dile getiren  Başkan Yasin Yılmaz, ihtiyaç duyulması halinde yeni araçların alınacağını vurgulayarak şunları söyledi: “Araç filomuz bünyesine yeni kattığımız araçlar ile yenilendi ve gençleşti diyebiliriz. Göreve geldiğimiz günden itibaren 3 otobüs, 2 traktör, 1 itfaiye aracı, 2 kamyon, 1 kepçe, 2 tane hizmet aracı ile filomuzu güçlendirdik. İhtiyaç duyulması halinde yenilemeye devam edeceğiz.”

YURTBAŞI BELEDİYESİ ÜRETİYOR
Belediye atölyelerinde otobüs durağı ve kilitli parke üretimi yaptıklarını ve buradan ciddi tasarruflar elde ettiklerini söyleyen Başkan Yılmaz, “Kilitli parke kendi tesisimizde kendi personelimiz ile yapmaktayız. Beldemiz atölyesinde otobüs durakları imal ederek kullanıma sunmaktayız ve buradan ciddi tasarruflar elde etmekteyiz” dedi.