Kapalı Devre Kongre

İyi Parti, Elazığ'da kongre süreçlerini gerçekleştiriyor. Geçtiğimiz haftalarda yapılan, partinin tabanına haber verilmeden ve belirli isimleri öne çıkarmaya yönelik delege seçimlerinin ardından yine aynı kapalı devre sistemle Merkez ilçe kongresi yapıldı.

Kapalı Devre Kongre
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Millet ittifakının ikinci büyük partisi olan ve bir kesimde umut oluşturan İyi Parti’nin merkez ilçe kongresine geçen haftalarda yapılan delege seçimlerinde olduğu gibi yine medya davet edilmemişti.

Basına servis edilen metin, imla kurallarını geçtik,  kongrenin çok da demokratik olmadığını gösteriyordu. Önce, basına servis edilen ve  evlere şenlik haber metnini okuyalım:

“İYİ Parti Merkez İlçe 3. Olağan kongresi Belediye Kültür Merkezi Bünyamin Eroğlu salonunda yapıldı. Bir önceki seçimde delegelik için üyeler seçime giderken bu seçimde ise delege olan İYİ Parti üyeleri Merkez İlçe başkanını seçmek için oy kullandılar. Tek adayla seçime giden İYİ Parti teşkilatı Genel merkezden Eskişehir Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu ve Genel Merkez Seçim işlerinden sorumlu Avukat Doğukan Kozanı ağırladı. Atandığı günden bugüne Merkez İlçe Başkanlığını yürüten Aygün Akgül delegelerin oy çokluğuyla tekrar ilçe başkanı oldu. Şölen havasında geçen kongrede İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, Elazığ’a ikinci gelişim inanıyorum ki yeni yönetimimiz Elazığ’da 1.parti olacaktır.” Dedi. Merkez İlçe Başkanı Aygün Akgül ise emeği geçenlere teşekkür ederek, çok kısa sürede ilimizde Partimizi 1.parti yapacağız” ifadelerini kullandı.”

Bu haber ve televizyonlarda izlediğimiz görüntülerin ardından partinin duyarlı tabanı şu soruların cevabını arıyor.

1- Öncelikle, Merkez ilçe kongresi yapıyorsunuz, partinizden iki önemli ismi davet ediyorsunuz ancak medyayı neden davet etmiyorsunuz? Partinizin  önemli bir faaliyetini ve bu vesile ile vereceğiniz mesajları neden kamuoyundan kaçırıyorsunuz?

2- İlimiz televizyon kanallarına gönderdiğiniz cep telefonu kayıtlarında sahnede 20-25 kişilik bir kalabalık varken salonun tümüyle boş olduğu görünüyor. Tabanın bu ilgisizliğinden ya da vereceği tepkiden  korktuğunuz için mi medyayı davet etmediniz?

3- Yine haber bülteninde seçimlere tek liste ile girildiği açıklanmasına rağmen “atandığı günden bugüne Merkez İlçe Başkanlığını yürüten Aygün Akgül delegelerin oy çokluğuyla tekrar ilçe başkanı oldu.” Cümlesi, parti içi muhalefetin varlığını kabul etmek anlamına gelmiyor mu?  Tek liste ama oy çokluğu ne demek, parti içinden dayatılan listelere onay vermeyen delegelerin olduğu anlamına gelmez mi? Hele hele “atandığı günden bugüne Merkez İlçe Başkanlığını yürüten” ifadesi nasıl bir cümledir?  Sayın Akgül, zaten Merkez ilçe başkanlığına atanmış ve bu doğal olarak bu görevi yürütecek. Yoksa bu partide görevi olmadığı halde, partiyi yöneten ve dizayn eden başka ve görünmeyen bir güç odağı mı var? Yoksa haberi yazan arkadaşımız bu cümlesi ile birilerini uyarmaya ve uyandırmaya mı çalışmış?

Görünen o ki İyi Parti Elazığ teşkilatı, bizlerin tecrübeli ve deneyimli gördüğümüz İl Başkanı Servet Gürgözeler’e rağmen  tabandan kopuk ve geniş kitleleri kucaklamak yerine belirli bir lobinin vesayetinde olmak gibi bir tercihe terk edilmeye kurban ediliyor. 

Yaşananlara bakılırsa ipler, Servet başkanın da elinde değil. Ve yine bu olaylar da gösteriyor ki İyi Parti Elazığ’da büyümek yerine kan kaybediyor.