Yorgan Gitti Kavga Bitmedi

24 ve 28 Mayıs seçimleri yılların kadim dostluklarını da yerle yeksan etti.

Yorgan Gitti Kavga Bitmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte aynı partilerde siyaset yapan ancak son seçimlerde farklı ittifak ve cumhurbaşkanı adaylarını destekleyen geçmişin anlı şanlı dava ve misyon adamları birbiriyle ters düştü.

Her bir taraf karşı tarafı satılmakla, kandırılmakla birilerinin uşağı ve payandası olmakla suçladı.

Her iki taraf da eleştiri dozunu o kadar öne çıkardı ki kavgada bile söylenmeyecek söz ve hakaretler havada uçuştu. Her bir taraf kendi safını en doğru ve en isabetli taraf olarak görünce kavgada beraberinde geldi. Her iki taraf da söylemlerini inanç ve dini söylem üzerine oturttular. Ve ilginçtir her iki taraf da kendini Hakk’ın safında ve yanında gördü. Sandıklar açıldı, birileri kazandı birileri kaybetti. Siyasetin doğasında olan gelişmeler yaşandı ve herkes kendi halini ve konumunu kabullenmek ve benimsemek durumunda kaldı.

Ancak tüm bunlar yaşanırken, sırf ideolojik körlük ve fanatizm sebebiyle 40 yıllık dostluklar ciddi zarar aldı. Üç ay öncesine kadar aynı mecliste, aynı dernekte ve aynı dünyaların adamı olan dostlar, şimdilerde birbirlerinin yüzünü bile görmek istemiyor, yolunu değiştiriyor, onu görme ihtimalinin  olduğu meclislere girmiyor.

Bu durum kendilerine anlatılınca da kendilerinin doğru, karşıdakilerinin yanlış yaptığına yönelik bir refleks geliştiriyorlar.  Kısaca, sandıkta yorgan gitti ama dostlar arasında kavga bitmedi, bitmeyecek…