Yıllardır Beklenen Sorun Çözülüyor Elazığ da Faydalanacak

Sağlık-Sen Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, üniversite hastaneleri çalışanlarının yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için ilk adımın atıldığını belirtti.

Yıllardır Beklenen Sorun Çözülüyor Elazığ da Faydalanacak

Sağlık-Sen Üniversite Şube Başkanı Ahmet Burak Aygüneş, üniversite çalışanlarının yıllardır beklediği karar için ilk adımın atıldığını söyledi.  Hastane çalışanlarının becayiş yöntemi ile istediği illerde görev yapabileceklerinin müjdesini verdi. Başkan Aygüneş yaptığı açıklamada “Gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde ilk gündem maddesi yaptığımız ve her platformda mücadelesini verdiğimiz üniversitelerde görev yapan sağlık çalışanlarına yer değişikliği hakkı verilmesine yönelik YÖK ilk adımı attı. Kurduğumuz "sağlık-sen üniversite hastaneleri yer değişikliği talep toplama platformu" ile çözüm önerisi sunduğumuz YÖK, harekete geçti ve üniversitelerde görevli çalışanların tayin taleplerine yönelik bir platform kurularak çalışma yapılacağını duyurdu” dedi.

BİNLERCE ÇALIŞANIN MAĞDURİYETİ GİDERİLECEK

Aygüneş “Bizim için çok Uzun zamandır bu konu  YÖK’e bağlı hastanelerin  adeta kanayan yarasıydı. Eş durumu, aile bütünlüğü, sağlık problemlerine bir şekilde çözüm bulunamıyordu. Ciddi bir çalışma içine girdik.. Sağlık Sen olarak biz bu talep toplamayı bir ay önce başlamıştık. İnşallah yakın zamanda net sonuçları bildireceğiz.  Güzel bir adım oldu. Duyurumuzu yapar yapmaz telefonlarımız susmuyor. Yıllardır bunu bekleyen arkadaşlarımız var. Ciddi bir şekilde mağdurlar vardı. Evli ama eşi ayrı bir şehirde yaşıyor kendisi farklı bir şehirde yaşıyor. Yürürlüğe girdikten sonra Üniversite hastanelerinde çalışmak isteyenlerin önünü açacak ve  daha da popüler olmasına katkı sunacaktır. Eş durumları maalesef kurumların inisiyatifinde oluyor. Rektörlük ya da kurum amirleri muvafakat vermedikleri takdirde gidemiyorlardı.    Her ne kadar eş durumlarından bazen tayin için sendika olarak mahkemeye taşısak bile çoğu zaman davaları kaybediyorduk. Artık mahkemelere gitmeden haklı davamızı kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.