Taha Yusuf SARIGÜL

Sporcunun Zeki Çevik Ve Ahlaklısı!

Taha Yusuf SARIGÜL

Tüm Türkiye olarak günlerdir kadın voleybol takımımız ile yatıp kadın voleybol takımımız ile kalkıyoruz. Avrupa kadınlar voleybol şampiyonasında tüm rakiplerini tek tek eleyen kadın voleybol takımı şampiyon olarak ülkede bir sevinç havası yarattı.

   Herkes başarıyı kendi penceresinden değerlendiriyor tabi. Ben ise herkesin ortak değer olarak gördüğü Atatürk'ün şu sözleri üzerinden olayı değerlendirmek istiyorum. 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim.' Evet neden herkesin ortak değeri diyorum. Çünkü son dönemlerde her kesim tarafından ortaya konan 'ben daha çok Atatürkçüyüm' çabasını görüyoruz. Sağcısı, solcusu, liberali, islamcı geçineni ne ararsan var. Hepsi Atatürkçülük yarışı içerisine girmiş durumda. Konuyu dağıtmadan Atatürkün sözüne gelelim. Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısı! Şimdi şöyle bir bakıyoruz kadın takımımıza. Zeka desen hepsi çok zeki maşallah. Çevik desen hepsi çok çevik. Zira voleybol çeviklik gerektiren bir spordur. Ahlak konusuna gelince durum biraz değişiyor. Ölçütümüz açık saç veya kısa şort değildir. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Bugün Türkiye’nin neresine giderseniz gidin bırakın açık saçı, şort bile normal günlük bir kıyafet olarak kullanılıyor zaten. Kimseyi dış görünüşü ile yargılamak haddimize değil. Ama takımdaki iki oyuncumuz açık açık eşcinsel olduklarını ifade ediyorlar. Ve bunu gururla her platformda dile getirebiliyorlar. Bu sporcularımız genç kızlarımıza örnek oluyorlar. Gençlere örnek olması gereken sporcuların böyle sapkın davranışlarla ön plana çıkması ve Lgbt lobisinin ekmeğine yağ sürüp propaganda yapmasına sessiz kalamayız. Herşey sportif başarı değil. Önce Ahlak! 

   Eşcinsel olduklarını her defasında ön plana çıkaran, sosyal medyada sürekli polemiklerle anılan bu tiplerin adının önünde 'milli' olan bir takıma verebileceği sportif şampiyonluğun hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Takımdaki diğer sporcuların emeğini çalmak, başarıya gölge düşürmek gibi bir hakları da yoktur. Hani sporcunun ahlaklısı? Hani gençlere örnek olacak sporcular? Atatürk mezardan kalksa bunları takımdan kovar. Ben zeki ve çevik dedim ama aynı zamanda da ahlaklı dedim demez mi? Bunlar nasıl Atatürkçü ki sevinç ve kutlama paylaşımlarında Atatürk resmi ile bu kadınların resimlerini aynı karede kullanıyorlar. Atatürk hayatta olsa bunları asla adının önünde 'milli' olan takıma almazdı. Şampiyonluk sonrası bol Atatürklü paylaşım yapanlar Atatürk'ün sözlerine hiç mi önem vermiyorlar. Kendi elleriyle yaptıkları putları acıktığında yiyen cahiliye toplumundan ne farkları var Allah aşkına.

   Eskiden kırsalda, köylerde ve daha mutaassıp bölgelerde kız çocuklarının sportif faaliyetlere katılmaları aileleri tarafından engellenirdi. Gelinen noktada zeki ve çevikliğin ahlaksızlığa evrildiğini görünce o ebeveynleri daha iyi anlamak mümkün. Ahlaksızlığını milletin gözüne sokan bu tipler ve onları gurur nişanesi haline getiren zihniyet yüzünden aileler endişe duyuyor ve kız çocuklarını sportif faaliyetlere göndermiyor.

   İşin ilginç yanı bu şahıslar kendini kadın olarak bile görmüyor. Erkeksi saç traşları, erkeksi hareketleri ve cinsel eğilimleri ile erkek gibi davranıyorlar. Avrupada bazı ülkelerde bu tiplerin kadın takımlarında oynamaları yasaklanmış durumda. Bizim ülkemizde de bu yasak gelmeli ve cinsel yönelimi belli olmayan, kadın mı erkek mi olduğu belli olmayan kişilerin kadın veya erkek takımlarında oynamaları yasaklanmalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları