Taha Yusuf SARIGÜL

Ak Parti Yeni Binası 'Turnusol Kağıdı' Oldu

Taha Yusuf SARIGÜL

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Elazığ teşkilatı taşınma telaşı yaşadı. Malatya Yolu Park 23 karşısındaki bina tadilat işlemlerinin ardından hazır hale geldi. Resmi açılış henüz yapılmamış olsa da tüm parti organları taşınma işlemlerini tamamladı ve fiili olarak yeni binada hizmet vermeye başlandı. Hayırlı hizmetler nasip olsun inşallah. 

Eski bina çok kullanışsızdı. Girişi çok dardı. Bayanların giriş çıkışı için hiç uygun değildi. Kim kime dum duma bir ortam vardı. Bina içinde kim kimdir belli değildi. Apartman dairelerinden bozma eski bina ihtiyacı karşılamıyordu. Çok önemli işimiz olmasa binaya gidip arkadaşları meşgul edecek halimiz yoktu. Fakat gittiğimiz birkaç seferde de binadaki kalabalıktan ve keşmekeşten işimizi doğru düzgün halledemedik. Esnaf lokali gibiydi. Canı sıkılan parti binası içinde geziyordu. Bu büyük bir zaman ve emek kaybı olarak verimliliği düşürüyor, parti yönetimini olumsuz etkiliyordu. İnşallah yeni binada bu olumsuzluklardan uzak, daha verimli çalışmalara imza atılır. 

Eskiden pek uğrayamadığımız AK Parti İl binasına bu sefer yolumuzun üstü olması hasebiyle çok uğrayacağa benziyoruz. Bir vesileyle yeni binayı ziyaret etme şansımız oldu. Yönetim Kurulu Üyesi Samet Canpolat, İl Sekreteri Murat Şerbet ve İl Başkanı Sn. Şerafettin Yıldırım beye selam verdik, hasbihal ettik. Yeni binanın işlevselliğinden ve ulaşılabilirliğinden bahsettiler. Binayı gezdirdiler. Konferans salonları, toplantı salonları, kadın ve gençlik kollarına ayrılan alanlar, giriş ve çıkışlardaki sadelik ve ferahlık çok dikkat çekiciydi. Bugün çoğu apartman girişinde bile bulunan mermerin toplantı salonunun fon kısmında kullanılması ve Elâzığ'a özgü vişne mermerin seçilmesi çok yerinde ve güzel olmuş. Eski binadaki karmaşıklık ve dağınıklıktan eser yoktu. Her birim ve sekreteryalar kolay ulaşılabilir şekilde konuşlandırılmış. İl başkanının odası da çok güzel olmuş. Sadelik ve şıklığın bir arada olduğu, gösterişten ve israftan uzak kullanışlı bir oda olmuş. 

Her şey ayrı ayrı düşünülmüş, vatandaşın sıcak bir şekilde karşılanacağı giriş ve devamında sorunlarını ileteceği yetkililerin odalarının kolay ulaşılabilir olması da işlevsellik açısından çok önemli. Dizaynı yapan mimarı ve emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekir.

 Şimdi gelelim esas meseleye. Birkaç gündür sosyal medyada ve bazı basın organlarında çıkan haberlere bakınca insan şaşırmadan edemiyor. Bizim Elazığ'ın klasik bir meselesi "Düğüne çağırırlarsa gitmeyiz, çağırmazlarsa küseriz." durumu tam da burda karşımıza çıkıyor. Daha düne kadar partide bulunanlar(ne için bulundukları şimdi daha iyi anlaşılıyor) yeni binayı eleştiriyorlar. Armudun sapı, üzümün çöpü. Halktan kaçıldığını iddia ediyorlar! Şehrin bu tarafında oturanlar halk değil mi? Şehrin kalabalığı, trafik sorunu ve pandemi nedeniyle çarşı merkeze uğramayan binlerce insan şehrin batı tarafında oturuyor. Yeni bina daha işlek ve daha verimli olacak. Bunu görmelerine rağmen içlerindeki hasedi "bina" üzerinden dışa yansıtıyorlar.

Otopark sorunu olmayan binanın yeri çok güzel. Çarşı merkezden 2,5 ₺ ile minibüse binip 10 dakikada herkes yeni binaya gelebilir. Buna imkanı olmayanlar için günde birkaç defa özel servis bile kaldırılır. Bunu idrak edemeyenler "halktan mı kaçılıyor" diye yaygara yaparak ya fitne çıkarma ya da kişisel hesaplaşma derdindeler.

Yeni yönetimin sıcakkanlılığı ve çalışanlıkları bazı yönetim eskilerini kıskandırmış olacak ki, bürokratik soğukluktan ve binanın uzaklığından dem vuruyorlar. İnsan üzülüyor. Bunlar parti içindeki Davutoğlu ve Babancan'lardır. Sevinmeleri gereken gelişmeye burun kıvırıyorlar. Eski bina nerde, yeni bina nerde. Dağlar kadar fark var arada. 

Hep eleştiriler ya AK Parti Z kuşağına uzak diye. Z kuşağının tamamına yakını bu bölgede yaşam sürüyor. Tüm özel okullar, dershaneler, kurslar, avm'ler, eğlence merkezleri bu bölgede. 

Oteller, restoranlar, mağazalar hepsi şehrin batı tarafında. Diğer partiler de teker teker şehrin batı tarafına taşınacaklar. Bu doğru karar ve cesur adım için AK Parti Elazığ İl Başkanlığını tebrik ediyorum. 

Eskiden bir laf vardı "ağzı olan konuşuyor" diye. Yeni dönemde deyimler bile değişti. Şimdi "akıllı telefonu olan yazıyor" 

Ekonomi batıyor diye 5-10 bin ₺ lik telefonlardan akşama kadar twet atanlar, sosyal medyadan hükümete yüklenenler "yeni hizmet binası" üzerinden de Elazığ İl Teşkilatını yıpratmaya çalışıyorlar. Ama şunu çok iyi görüyoruz ki geçmişte olduğu gibi her olumlu gelişmeye muarız olan tipler değişik kılıklarda karşımıza çıkmaya devam ediyor. Bu bağlamda yeni İl Binası da "turnusol kağıdı" görevi görüyor. Gayet de güzel oluyor. Kim neyi savunuyor, kim neyin peşinde daha da belirginleşiyor. 

Biz biliyoruz ki Erdoğan'ı temsil eden İl Başkanı ve İl örgütüdür. Erdoğan'ı eleştirmeye cesaret edemeyenler yeni binayı bahane etmesinler lütfen. Eleştiri her zaman olur. Eleştireceksek de yapıcı eleştireceğiz. Yeni il binası örneğindeki "birileri" gibi karnımızdan konuşmayacağız.

Elazığ'ı 2023'e hazırlayacak olan Şerafettin Yıldırım ve ekibine tam destek olma zamanıdır. 2023'de iki önemli seçim var. Tarihi öneme sahip bu seçimler öncesi kendilerine Allah'tan güç, kuvvet ve başarılar diliyorum. 

Durmak yok yola devam... 

Yorumlar 3
Murat Ertürk 14 Mayıs 2021 00:35

Yusuf Efendi, her şeyi çok net ve ihtişamla anlatmışsınız. Helal olsun! Bir AKP sempetizanı olduğunuz açık. Binalarını iyi günlerde kullansınlar. Betona para yatırmaktan insanlarımızı unuttulur. Gök yüzünü betonalaştırdılar. Elazığ halkı büyük depremin şokunu hâlâ gerçek olarak yaşıyor. Adı geçen zihniyet bir şehirde dahi deprem sonrasını adaletle yönetemediler. Gerçekten SHOW yaptılar. Sonrası buzdağı. Elazığlı hemşehrilerimizi dincilikle avutmaya çalışan bir sitasal oluşum var maalesef. Bu daha ne kadar devam eder ki? Gerçeklerin gün yüzüne çıkma gibi bir huyları var. Kanal 23 de muhabirlik yapan Yeldane Kaharman dosyasını bir gazeteci olarak incelediniz mi mesela? Başka diyeceğim yok. Nokta!

serkan 12 Mayıs 2021 12:29

yahu Ak parti il binasının reklamını yapmaktan öte bişey yok

Gerçeği ölüncemi söyleyecez 11 Mayıs 2021 17:49

sen gerçekten tarafsız gazetecimisin Allah aşkına söylermisin

Yazarın Diğer Yazıları