Kağan İnal

Zam Değil Zamcık 

Kağan İnal

Levent Kırca’nın da dediği gibi ülkede yapılan zamlara artık sadece gülüyoruz. “Dolarla mı maaş alıyorsun” diyen bakandan, “kiloyla almayın taneyle alın” diyen vekile kadar hepsine sadece gülüyoruz.

Her geçen gün petrol fiyatlarına gelen zamlar vatandaşların benzin sırasında uzun kuyruklar oluşturmasına neden oldu. Çoğu benzinlikte benzin bitti. 

Ülke gerçekten iyi değil. Bu krizin  yakın zamanda bitmeyeceği de kesin. Eleştirsen suçlusun  eleştirmesek de vicdanımız rahat etmiyor. 

Özellikle Elazığ’da petrol fiyatlarına zam gelmesinden sonra minibüs ve taksi ücretlerine hemen zam geldi. Şimdi soruyoruz: Asgari ücretle çalışan insanlar arabalarını mı satsın, minibüslere binmeyip yürüyerek mi gitsin işe?

Her ne kadar Ak Parti’nin kalesi olarak Elazığ bilinse de vatandaşlar, 2023’teki seçimi heyecanla bekliyor. Dolardaki artış yüzünden ülkede her şeye zam gelmesi bizlere ülkenin finansal anlamda söylendiği kadar çok da güçlü olmadığını gösterdi. 

Bu krizden çıkmanın en iyi yolu bence üretim ve kendi değerlerimize geri dönmek. Yoksa Her zaman ki gibi zenginler daha zengin oluyor, maddi durumu iyi olmayanlar da batmaya devam ediyor.

Yorumlar 1
Enes 25 Kasım 2021 13:02

Çok haklı eleştiriler. Kaleminiz tükenmesin..

Yazarın Diğer Yazıları