Hüseyin KABUKÇU

Bu takım düşecek mi?

Hüseyin KABUKÇU

Elazığspor, 15 haftadır kazanamıyor. Dile kolay tam 15 hafta oldu. Transfer tahtasını açtıktan sonra yapılan 16 transfer ve yakalanan pozitif havaya rağmen temsilcimiz, galibiyet hasretini noktalayamıyor. Son olarak Çatalcaspor deplasmanında alınan farklı yenilgi ile 15 puanla 17. sırada kalan Bordo-Beyazlı ekibimiz, kalan 10 hafta için büyük yara aldı.
Küme düşme hattının bir basamak üstünde yer alan Hendekspor’la arasında 8 puanlık makas bulunan Elazığspor’un, kritik sürece girilen haftalarda sergileyeceği performans büyük merak konusu.

8 puan…

Her puanının altın olduğu haftalara girilen bu süreçte 8 puanlık fark kapanmayacak bir fark değil. Hendekspor fikstür gereği bizi takip ediyor. Bizim oynadığımız rakipler karşısında oynayacağımız maçlar ve sahaya yansıtacağımız futbol, küme düşme hattının kaderini belirleyecek.
Özellikle Sancaktepe FK ve hemen ardından oynayacağımız Kahta 02 Spor maçları hayati derecede önem arz ediyor bence. Bu iki maçta alınacak 6 puan Elazığspor’un geleceğe umutlu bakmasını sağlayabilir, aksi takdirde (yani olumsuz neticelerde) dilimiz varmıyor söylemeye ama gelecek karanlık.

Biraz dirayet, biraz inanç, biraz azim. 8 puan kapatılamayacak bir fark değil. 10 hafta ve 30 puan var önümüzde. İllaki takılabiliriz, illaki puan kaybı olacaktır. Biz yeter ki inancımızı kaybetmeyelim. İnancımızı kaybettiğimizde her şey felaket olacak ve Çaydaçıra – Ayyıldızlı arma Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.

Ne kadar utanç verici değil mi? Bu takımı amatörde görmek ne kadar üzecek bizleri değil mi? Sabırla,  azimle savaşmalıyız. Yok hakem hatası yok, yok destek verilmedi söylemlerini bir kenara bırakıp sadece takımımıza ve geleceğe odaklanalım.

Yazarın Diğer Yazıları