Hanifi Yavaş

Teşekkürler Fatih Erbakan

Hanifi Yavaş

Ülkesinin sorunları ve bekası ile dertlenen bir vatandaş olarak 30 Ocak 2023 tarihinde gazetedeki köşemde size bir çağrı yapmıştım. 
Yazıyı size özelden göndermiş ve partinizdeki bazı yetkili arkadaşlar ile de yazı üzerinde istişare ederek görüşmeler yapmıştık. 
Yapıcı bir üslup ile kaleme aldığım bu yazı genel olarakta olumlu tepkiler almıştı. 
O yazıda özet olarak, Milli Görüş hareketinin söylemleri ve vaadlerinin bir çoğunun Erdoğan'ın liderliğindeki Ak Parti iktidarı döneminde gerçekleştiğine vurgu yaparak, Cumhur ittifakı ile birlikte hareket ederek Türkiye Yüzyılına birlikte damga vurmanızı talep etmiştim. 
Almış olduğunuz karar ile Cumhur ittifakı ile birlikte hareket etmeniz beni ve benim gibi düşünen milyonları memnun etmiştir. 
Bunun için size minnettarız. 

Sayın Erbakan. 
Bilindiği üzere RAND Corporation raporlarında ve ABD Başkanı Jeo Biden'in Amerika seçimleri öncesi yaptığı konuşmada "Türkiye'de, Erdoğanı iktidardan uzaklaştırmak için muhalefet ile birlikte hareket edeceğiz" demişti. 
Bugün geldiğimiz süreçte ABD'nin oluşturduğu yedili muhalefet Erdoğanı devirmek için bir araya geldiler. 
Küreselci Emperyalistlerin oyununa gelmediğiniz için Teşekkürler. 

Sayın Genel Başkanım. 
Bilindiği gibi 1991 yılı seçimleri öncesi SHP'nin terör örgütünün siyasi uzantısı HEP ile oluşturduğu ittifaka karşı rahmetli babanız Erbakan hocamız Refah, MHP ve Islahatçı Demokrasi Partisi ile milli bir ittifak oluşturarak mücadele etmiştir. 
Babanızın takip ettiği yoldan ayrılmayarak bizi yanıltmadığınız için Teşekkürler. 

Sayın Erbakan. 
Rahmetli babanız 1992 yılında "Bir gün Suriye karışırsa bilin ki hedef Türkiyedir" dediği malumdur. Bugün baktığımızda Suriye’nin kuzeyinde yeni bir İsrail devleti kurmak isteyen ABD, terör örgütü PYD'ye binlerce tır dolusu silah ve milyar dolarlarca para aktararak 200 bin kişilik silahlı bir yapı oluşturmaktadır. 
Yine Trakya sınırımızın dibinde Dedeağaçta askeri üs kurarak 150 bin kişilik asker bulundurmaktadır. Tüm bu hazırlıklar Türkiye için bir tehdittir. 
Böylesi sıkıntılı bir dönemde milli güçler ile birlikte hareket ettiğiniz için Teşekkürler. 

Sayın Genel Başkanım. 
Siyasetteki kutuplaşmaların getirdiği söylemlerin sertliğinin, YRP tabanı ile birlikte Ak Parti ve MHP tabanına da yansıdığını üzülerek görüyorduk. 
Ama partinizin Cumhur ittifakında yer alması ile birlikte parti tabanlarının da birbirleri ile olumlu diyalog kurmalarına ve mevcut sert söylemlerin yumuşamasına vesile olacağına olan inancımız tamdır. Her zaman vurguladığınız birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamının sağlanmasına çok büyük katkı verdiğiniz için Teşekkürler. 

Sayın Genel Başkanım. 
Bildiğiniz üzere son 20 yıldır yapılan çalışmalar ile ülkemizin alt yapı sorunları önemli ölçüde bitirildiği gibi özellikle sanayileşme alanında da çok önemli adımlar atılmıştır. Bu yapılanların katlanarak daha ileriye götürülmesi için de yapacağınız katkılar oldukça önemlidir. 
Türkiye Yüzyılına girerken Cumhur ittifakı içinde Milli Görüşün ilkelerini uygulamaya sokmak "hayra motor ve şerre fren" olmak adına gösterdiğiniz irade için Teşekkürler. 

Sayın Erbakan. 
Bildiğiniz gibi Türkiye'de ideolojik kavgalar yerini Milli olanlar ile Gayrı milli olan unsurlar şeklinde  yeni bir söyleme bırakmış ve bu hususta yeni bir mücadele alanı oluşmuştur. ABD ve Batı’nın her alanda ülkemize ve iktidara saldırdığı bir dönemde sizin bu kavgada tarafsız kalmanız gayrı milli unsurlara dolaylı olarak destek anlamına gelecekti. Ama sizin gibi yerli ve milli olan bir insanın ülkemizin içinde bulunduğu bu zor dönemde Cumhur ittifakında yer alarak milli cepheye verdiğiniz güç için Teşekkürler. 

Sayın genel başkanım. 
Zillet ittifakının, Avrupa Yerel yönetimler özerklik şartını uygulamaya koyarak, ülkemizi 25 bölgeye ayırarak bölmek ve parçalamak için uğraştığı bir dönemde ülkenin bekası için Milli unsurların ittifakına verdiğiniz destek için Teşekkürler. 

Sayın Erbakan. 
Malumunuz olduğu üzere siyasi destek olmadığı taktirde teknolojik ve ekonomik gelişme mümkün değildir. CHP döneminde yapılanlar malumdur. 
Ülkemizin bekası için gözbebeğimiz olan  savunma sanayisindeki gelişmelerin geçmişte olduğu gibi yok edilmemesi için Cumhur ittifakının tekrar iktidara gelmesi için sizin katkılarınız her zamankinden daha önemlidir. Bunun içinde size çok Teşekkür ediyorum. 

Sayın Genel Başkanım. 
Cumhur ittifakında olmanızı gerektiren daha birçok neden sayabiliriz. 
Ancak bu saydıklarımız ile birlikte daha da önemli olan, Sayın Erdoğan'ın tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi ve mecliste milli duyarlılığa sahip 400 milletvekilini kazanmak, Türkiye'nin büyümesinin devam etmesi ve vesayet kurumlarının kaldırılarak ihanet şebekelerinden hesap sorulması için çok önemlidir. 
Tüm bu nedenler için Cumhur İttifakına verdiğiniz ve vereceğiniz katkılar için Teşekkür ederim. 
Selam ve dua ile...

Yazarın Diğer Yazıları