Hanifi Yavaş

Terör ve Verilen Mesaj

Hanifi Yavaş

"Asimetrik harp, zayıf olan askeri güce sahip birliklerin kendilerinden daha üstün ve daha gelişmiş donanımlara sahip birliklere karşı verdiği, içinde gayrinizami harp harp unsurlarını da barındıran mücadele olarak adlandırılmaktadır."
"Gayrinizami harp, düzenli ve büyük birlikler yerine küçük fakat işlevselliği yüksek birimler ile düşmanı yıpratmak, moralini bozmak, kayıplar verdirmek ve direncini kırmak için yapılan savaş şeklidir." 
Bu tanımı neden yaptım?
Türkiye Suriye ve Irak'ın kuzeyinde böyle bir savaşın içerisinde.
Savaş devletler arasında yapılır diye itiraz edenler olabilir ve bu tanımı doğru bulmayabilirsiniz.
Savaş kelimesini bilerek kullanıyorum.
Amerika, kendi askeri unsurları ile sahada olmak yerine o bölgede oluşturduğu ve desteklediği bu terörist paramiliter güçler aracılığıyla  Türkiye ile savaşmaktadır.
Bizim bu bölgede verdiğimiz mücadele, oradaki, PKK gibi paramiliter güçlerin kendileri ile değil bu güçleri kullanarak ülkemize karşı savaş açan ABD ile yapılmaktadır.
Bugüne kadar,terör örgütleri ile mücadele süresince 3 trilyon 800 milyar TL'nin harcandığını ifade edilmektedir. Türkiye terörle mücadeleye bu kadar harcama yapmasa idi bu para ile ülkenin kalkınmasına ve toplumun zenginleşmesine neden olacaktı.
Terörle yapılmak istenen birinci ve en önemli neden budur.
Yani ülkenin kaynaklarını terörle mücadele için harcayarak gelişmesini ve kalkınmasını önlemek.
Bugüne kadar teröre verilen şehid sayısının 30 bin kişiden fazla olduğu düşünülürse, üretimde yer alması gereken bu insan gücünün terör aracılığı ile yok edilmesi, terörün amaçlarından bir başkasıdır.
Bir diğer önemli amacı ise ülke içinde terör eylemi gerçekleştirerek korku salmaktır.
Son günlerde coğrafi şartlarında etkisi ile terör saldırılarında bir artış olduğu gözlenmektedir.
Burada verilmek istenen mesaj nedir?
Neden son günlerde o bölgelerdeki üs bölgesinde bulunan askerlerimize saldırı yapılıyor?
ABD ve yandaşları bize hangi mesajları veriyor?
Birincisi, İsveç in NATO ya alınma sürecidir.
Bu son dönemeçte İsveç'in üyelik oylamasının TBMM'DE yapılacağı bu günlerde bize mesaj vermektedirler.
"Eğer Türkiye olarak bu oylamada hayır oyu verirseniz bunun size dönüşü çok daha pahalı olur" diye terör örgütleri üzerinden bizi terbiye etmeye çalışmaktadırlar.
İkinci verdikleri mesaj ise Gazze'de Türkiye'nin tavrına yöneliktir.
Terörist İsrail Devleti'nin yaptığı insanlık dışı uygulamaları tüm platformlarda yüksek sesle dile getirerek, birçok insani yardım yapmakla birlikte Cumhurbaşkanında ifade ettiği gibi kamuoyuna açıklanamayan birçok destek verilmektedir. İsrail'in de açıkladığı gibi Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı davada birçok bilgi, belge ve doküman Türkiye tarafından sağlanmaktadır.
Bu eylemler ile Türkiye'ye yine mesaj verilerek Gazze konusunda ki tarafgirliği hususunda uyarılmaktadır.
Üçüncüsü, Cumhurbaşkanımız, sömürgeci İngiltere ve ABD'nin Yemen'e başlattığı saldırının "orantısız bir güç" kullanımı olduğunu ve "Şu anda Kızıldeniz'i bunlar adeta kan gölüne çevirme hevesi içerisindeler" ifadesini kullandıktan sonra hemen sonra Kuzey Irak'ta üs bölgemize yapılan saldırı ile dokuz şehit vermemiz düşündürücüdür.
Verilen mesaj yeterince açıktır.
En önemli mesajlarından biride, Irak ve Türkiye arasında imzalanan ve yapımı devam eden bu kalkınma yolu projesine engel olmaktır.
Irak'ta ve Türkiye'de, iş adamları ve siyasiler, Basra Körfezi'ni Türkiye üzerinden Avrupa'ya bağlaması öngörülen Kalkınma Yolu Projesi'ni tarih, kültür ve ortak çıkarların yanı sıra ekonomik değerlerin buluşmasında umut verici bir fırsat olarak görüyor. 
Terör saldırıları ile bu güzel ve önemli gelişmeyi engellemek istemektedirler.
Dikkat çeken bir olay ise İran'ın Mossad üssü var diye  Erbil'e füze saldırısı ile
Beluci örgüt üssü var diye Pakistan'a füze fırlatması önemli ve dikkatle takip edilmesi gereken bir eylemdir.
Bu olaylarda ABD -İran işbirliği kokusu gelmektedir.
Netice itibarı ile bir gün gelecek ve ABD'nin vekalet savaşçıları ile değilde bizzat kendi güçleri ile silahlı bir çatışma sonucu hesaplaşma kaçınılmaz olacaktır.
Kadim devlet aklımız tüm hazırlıklarını bunun üzerine yapmaktadır.

Yazarın Diğer Yazıları