Hanifi Yavaş

Fatih Erbakan ve YRP'ye Çağrı

Hanifi Yavaş

Sayın Dr. Muhammed Fatih Erbakan. 

Sizin, rahmetli babanız ve hocamız Erbakan'ın adını verdiği Milli Görüş çizgisinden gittiğinize samimiyetle inanıyorum.

Rahmetli babanız ve hocamızın hayatı, ABD ve Siyonizme karşı "Tam Bağımsız" olan "Yeniden Büyük Türkiye" yi kurmak için verdiği mücadele ile geçti. Ve bizler onun mücadelesini verdiği bu kutlu davada yanında olduk.

Siyasi mücadelede istemeden de olsa bazen tavizler verilir ve hatalar yapılabilir.
Ama önemli olan bu kutlu mücadelede samimiyet ile gayret göstermektir.
Gayret bizden zafer Allah'tandır.

Bugün geldiğimiz süreçten geriye doğru baktığımızda, Erbakan hocamızın "Yeniden Büyük Türkiye" için düşündüğü ve hayata geçirmeye çalıştığı birçok projeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hayata geçirdiğini siz benden daha iyi görüyor ve biliyorsunuz.

Buna rağmen sizin, Cumhurbaşkanlığı seçiminde tarafsız kalırız demenizi üzüntü ile dinledim. 

Geçmişten günümüze kadar, ülkemizde yaşanan siyasi, ekonomik ve teknolojik anlamda  son yirmi yılda yapılanları hatırlatarak sizi ve size gönül verenlerinizi tekrar düşünmeye davet ediyorum.

Emperyalizm, başta İslam dünyası olmak üzere tüm dünyayı kurmuş oldukları küresel kurumlar ile sömürüyor. Erbakan Hoca, bu sömürü düzenini yıkmak için İslam Birliği projesini yıllarca anlattı ve 11 aylık kısa iktidarında D8 oluşumunu gerçekleştirdi. Şimdi ise Türk Devletler Teşkilatı kurarak bu amaca hizmet eden Erdoğan'ı desteklemek gerekmez mi? 

Sayın Erbakan’ın İslam dünyasını dolar sömürüsünden kurtarmak için "İslam dindarı" projesi vardı . Cumhurbaşkanı Erdoğan ise bugün, Milli paralar ile alışverişi yaygınlaştırarak doların ülkemizde ve tüm dünyada etkisinin azaltılmasını sağlamak için mücadele veriyor. Bu mücadelenin başarısı için destek olunması gerekmez mi? 

Hocamızın katkı sağladığı ve çok önem verdiği yerli ve milli otomobil Devrim'in rövanşı, TOGG ile alınmadı mı? 

Savunma sanayisinin verimi yüzde 15-20'lerden yüzde 80'e çıkarılmadı mı? 

İHA, SİHA, İDA, helikopter, füzeler, Savaş gemileri ve şimdi de insansız ve insanlı savaş uçakları yapılmadı mı? 

Uğruna yıllarca mücadele ettiği, hepimizin ideali ve rüyası olan Ayasofya’nın zincirleri kırılarak esaretten kurtarılmadı mı? 

Taksime cami projesi hocamızın projeleri arasında değil miydi? Bu proje tüm aykırı seslere rağmen hayata geçirilmedi mi? 

Eksikliklerine rağmen her ile bir üniversite projesini gerçekleştirerek eğitimli bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda  geleceğe ait büyük bir yatırım yapılmadı mı? 

Yapılan havalimanları, otoyollar, köprüler vs ile ülkemizi Asya ve Avrupaya bağlayan ulaşım alt yapı projeleri bitirilmedi mi? 

Irkçı, inkarcı ve asimilasyoncu politikalar ile bu ülkenin bir bölümünü bölmeye zemin hazırlayanların projeleri, kültürel haklar ve özgürlükler noktasında destekler verilerek çökertilmedi mi?

Yıllarca unutulan ve sömürgeci ülkelerin zulümlerine terk edilen Afrika ülkelerindeki büyükelçilik sayısı 10'dan 44 adete çıkarılarak, ihracatın 3 milyar dolardan 25 milyar dolara çıkarılması ve bu halkların uyanışına vesile olunması takdire şayan değil midir? 

Libya'da, sömürgecilerin oyununu bozduğu gibi yeni oyunlar kurulmadı mı? 

35 yıldır Ermeni  işgali altında  olan Karabağ esaretten kurtarılmadı mı? 

Hocamızın tabiri ile Amerika'nın içimize yerleştirdiği, cemaat görünümlü istihbarat örgütü olan ve Siyonizme asker yetiştiren FETO terör örgütünün ılımlı İslam ve yeşil kuşak projesi parçalanmadı mı? 

Siyonizmin kutsal davasının bir parçası ve yüzlerce yıllık projesi olan, 911 km’lik Suriye sınırımızda kurulmak  istenilen terör devleti, yapılan operasyonlar ile tarihin çöplüğüne atılmadı mı? 

1977 yılında, Refah Partisinin açıkladığı ve muhaliflerin alay konusu ettiği bütün projeler yapılmadı mı? 

Davos'ta, katil İsrail diyerek masadan kalkarak, mazlum Filistin halkının ve davasının her zaman yanında olunmadı mı? 

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda, tüm dünyaya, işgalci İsrail'in yayılmacı politikaları haritalar ile anlatılarak Filistin davasına sahip çıkılmadı mı?  

2002 yılında Türkiye’deki Organize Sanayi Bölgesi sayısı 192 iken bugün 368'e yükseltilerek, Erbakan Hoca'nın en fazla vurgu yaptığı sanayileşmenin alt yapısı hazırlanmadı mı?

Bu OSB'lerdeki fabrika sayısı, 2002'de 12 bin iken bugün 70 binleri geçti. 
Sırf bunun için bile Erdoğan'ı desteklemek gerekmez mi? 

"Bana ne Amerikadan,o Biden ise bende Erdoğan'ım" diyerek rest çekip şahsiyetli bir duruş gösterilmedi mi? 

Karşı olduğumuz faiz sistemine karşı olduğunu ve bu yolda mücadele edileceği defalarca deklare edilmedi mi? 

Bu ülkede rahmetli hocamız ve çok değerli babanıza zulmeden askeri vesayet sistemi bitirilmedi mi? 

Bizlere 28 Şubat darbesini yapanları yargılamadı mı? 

Bu Ülkede, NATO'nun 10 yılda bir yapılan darbeleri malumunuz. En son 15 TEMMUZ darbesinde dik durularak, bu ülkede darbeler dönemi bitirilmedi mi? 

Hor görülen, dışlanan, eğitim ve kamusal alanda hakları elinden alınan baş örtülülere gün gelecek selam duracaklar diyen babanızın emri hayata geçirilmedi mi? 

Milli Enerji ve Maden Politikası ile enerjiye olan bağımlılığımızı ve cari açığımızı bitirmek için her türlü zorluğa rağmen Karadeniz doğalgazını çıkarmak bir devrim değil midir? 

Bunlar gibi onlarca, yüzlerce soruyu çoğaltabiliriz.

Bu kadar inançlı ve dirayetli ve bir o kadar da hizmete damga vuran bir lideri seçimlerde yanlız bırakmak ve destek olamayacağınızı ifade etmek bizleri üzmüştür. 

2023 seçimleri öncesi siyonizm, ABD, AB ve bunların güdümündeki şer odakları ile onların içimizdeki aparatları, tıpkı Abdulhamid döneminde olduğu gibi önce Erdoğan'ı iktidardan uzaklaştırıp sonra da ülkeyi yıkıma götüreceklerini açıkladılar.

Sizden beklentimiz, rahmetli babanız, liderimiz gibi "hayra motor şerre fren" anlayışı ile karar vermenizdir. 
Cumhurbaşkanımız Erdoğana destek vererek bu Emperyalistlerin oyunlarını bozmanızdır.

Başta ABD ve AB ülkeleri ile onların yerel kuklalarının Erdoğan'a saldırdığı bir dönemde onu yanlız bırakmanız doğru olmamakla birlikte, davaya gönül vermiş olan bizleri de üzecek olan çok hatalı bir karardır.
Kardeşiniz olarak size tavsiyem şudur. İmam-ı Şafi'ye sormuşlar; Fitne zamanı hakkı tutanları nasıl anlarız? Demiş ki: "Düşman okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür."

Selam ve dua ile...

Yorumlar 3
Hasan Hüseyin Karabağ 30 Ocak 2023 20:35

Aziz Kardeşim, yazınızı büyük bir keyifle okudum. Tane tane yazdığınız hizmetlerin hepsi buraya sığmayacağı için çok güzel özetlemişsiniz. Şimdi muhatabın cevabını beklemekteyiz. Bunca yapılana rağmen Reis'in karşısında durmak rahmetli Hocamız Erbakan'ın hatırasına ve vizyonuna ihanettir. Umarız hatadan bir an önce dönerler.

Hasan Hüseyin Karabağ 30 Ocak 2023 20:35

Aziz Kardeşim, yazınızı büyük bir keyifle okudum. Tane tane yazdığınız hizmetlerin hepsi buraya sığmayacağı için çok güzel özetlemişsiniz. Şimdi muhatabın cevabını beklemekteyiz. Bunca yapılana rağmen Reis'in karşısında durmak rahmetli Hocamız Erbakan'ın hatırasına ve vizyonuna ihanettir. Umarız hatadan bir an önce dönerler.

Çetin erdem 30 Ocak 2023 19:35

Hocam bu çağrıniza imza atarım lakin bu samimiyet terazisinde onu goremiyecegiz samimi olmadığını düşünüyorum tarihe düştüğünuz bu notu sakliyacagim.

Yazarın Diğer Yazıları