Hanifi Yavaş

Benim Cumhurbaşkanım

Hanifi Yavaş

Bireylerin, toplumların ve devletlerin her zaman kırmızı çizgileri vardır.
Bunlar, şartlar ne olursa olsun vazgeçilmez değerlerdir.
Bu seçimler öncesinde beş yıllığına ülkemi teslim edeceğim cumhurbaşkanında aradığım vazgeçilmezlerim vardır.
Bana göre bunlar, ülkem ve milletim için varlık meselesidir.
-Siyasilerden beklediğim ilk özellik yerli ve milli anlayışa sahip olmasıdır.
-Ekonomik kalkınma ile ahlaki ve manevi kalkınmaya önem vermeli. 
-Küreselci Emperyalistlere ve onların sömürgeci politikalarına karşı olmalıdır. 
-Ülkemizi bölmek ve parçalamak isteyen başta PKK olmak üzere tüm terör yapılarını ve onların siyasi uzantılarını kesin bir dil ile reddetmeli ve mesafe koymalıdır.
-Terörü ve terör örgütlerini tanımlarken AB ve AGİT benzeri kuruluşların referanslarını değil, devletimizin tanımlarını esas almalıdır. 
-AB özerklik şartı düşüncesini savunarak ülkemizi özerk bölgelere ayırmak ve parçalanmasına yol açacak düşüncelere sahip olmamalıdır.
-Terörle ve onun siyasi uzantıları ile mücadelenin bir yöntemide, bu yapılarla hareket eden yerel yönetimlere kayyum uygulamasıdır. Kayyum atanmasına karşı çıkarak dolaylı olarak teröre desteğe destek vermemelidir.
-Terörü kaynağında kurutmak için yapılan sınır ötesi operasyonlara ve tezkerelere asla karşı çıkmadığı gibi ülkenin bekası için devam etmelidir. 
-Toplum, kadın ve erkek olmak üzere iki ayrı cinsten oluşur. Toplumsal cinsiyet adı altında, aile kavramını yok etmeye çalışan cinsiyetsiz bir toplum anlayışını ve LBGT sapkınlığını savunmamalıdır. 
-Çocuğa ve kadına karşı taciz, tecavüz ve şiddete karşı olmalı ve bununla samimiyetle mücadele etmelidir. 
-İnanç ve düşünce özgürlüğüne sahip çıkmalıdır.
-İnançlarından ve kıyafetinden dolayı hiç kimsenin siyasi, eğitim ve çalışma alanındaki haklarından mahrum edilmeyecek anlayışta olmalıdır.
-Kıbrıs'ta, şehitlerin kanı ile kazanılan iki devletli çözüm yerine ABD ve AB'nin tezi olan iki toplumu çözüm düşüncesine sahip olmamalıdır. 
-Ülkemizin bölünmesine veya topluluklar arasında etnik ayrışmaya neden olacak Türkçe'den başka anadil ve eğitim dili anlayışını savunmamalıdır. 
-Türk bayrağı ile sorunu olmamalı ve sorunu olanlar ile işbirliği yapmadığı gibi şiddetle karşısında olmalıdır. 
-Ülkemizin, büyümesi, güçlenmesi ve kalkınması için üretim, istihdam ve ihracat sistemini savunmalıdır.
-Ekonomik politikalarında faize karşı olmalıdır. 
-Milli Enerji politikası olmalı ve yeraltı ve yerüstündeki  kaynaklarımıza sahip çıkarak harekete geçirerek ekonomiye kazandırmalı.
-Savunma sanayisindeki gelişmeler ile hiç bir sorunu olmadığı gibi daha ileri götürecek anlayışa sahip olmalıdır.
-Şahsiyetli bir dış politika anlayışı olmalı. Ülkemizin milli menfaatlerini korumak için her ülke ile iyi ilişkiler kurmak istemeli ve milli menfaatlerimize düşmanlık eden ülkelere karşı boyun eğmeyerek dik durmalıdır.
-Küreselci emperyalistler ve onların baronlarının kurduğu sömürü düzenine karşı, İslam ve Türk Birliği idealini savunmalı ve kurulmuş olan Türk Devletler Teşkilatını sahiplenerek ve daha ileri boyutlara taşımalı.
-Misakı milli anlayışına sahip çıktığı gibi mavi vatan kavramınada tavizsiz bir şekilde sahip çıkarak devletimizin haklarını korumalı. 
28 Mayıs'ta böyle bir Cumhurbaşkanı seçilmeli. 29 Mayıs'ta Tam Bağımsız Büyük Türkiye ye doğru yeni bir adım daha atılmalı. Bölgesel bir güç olan Türkiye küresel bir güç olarak dünya sahnesinde yerini almalıdır.

Yazarın Diğer Yazıları