Hanifi Yavaş

Anti Emperyalist Bir Lider: ERDOĞAN

Hanifi Yavaş

Antiemperyalizm çok boyutlu bir kavram. 

Siyasi, ekonomik ve kültürel boyutları var. Burada sadece kısıtlı bir boyutu ile bakacağız. 

Bu konuyu anlamak için iki temel parametre ile olaylara bakmak gerek. 

Birincisi, yapılan uygulamalar ile emperyalizmin tekerine kim çomak sokuyor?

İkincisi ise, İmam Şafi'nin düşmanı tanıma noktasında ortaya koyduğu basit ama önemli bir yöntem. Malum İmam Şafi’ye sormuşlar; “Fitne zamanı hakkı tutanları nasıl anlarız?”

Cevap: "Düşman okunu takip ediniz, o sizi hak ehline götürür."

SSCB birliğinin yıkılışından sonra, günümüz dünyasında, Emperyalizm denilince akla gelen ilk şey Amerika’dır. 

BM Genel Kurulunda, tüm dünyaya, İsrail’in yayılma ve işgal politikasını anlatan, Davos’ta bebek katilleri ve terör devleti diyen tek liderdir Erdoğan.

“Dünya beşten büyüktür” diyen, küresel sistemi sorgulayarak mazlumların hakkını savunulmaya devam eden lider de Erdoğan’dır. 

Emperyalizmin rezerv para birimi olan dolara karşı, milli paralar ile ticaret yapılmasını isteyerek küresel sisteme başkaldırının bir diğer adıdır Erdoğan. 

ABD ve Siyonizm’in, Suriye sınırının 910 km'lik sınırında kurmak istediği küçük İsrail denilen PKK devletini, yapmış olduğu, Fırat kalkanı, Barış pınarı ve Afrin’e düzenlenen Zeytin Dalı harekatı ile yok ederek emperyalizmin 100 yıllık planını çöpe atandır Erdoğan…

Bütün batılı devletlerin muhalefetine rağmen Ayasofya'nın zincirlerinin kırılarak, cami statüsüne çevrilip ibadete açılması, ülkemizin egemenliği bakımından antiemperyalist bir başkaldırının adıdır Erdoğan… 

Yine, NATO ve ABD'nin tehdit, şantaj ve  ambargolarına rağmen S400 hava savunma sistemlerini alarak, bana ne Amerika’dan diyen lider de Erdoğan’dır. 

ABD'nin yeşil kuşak projesi ve ılımlı İslam adına organize ettiği FETO terör örgütü hepimizin malumu. 

Dünyada 100'den fazla ülkede faaliyet gösteren, milyarlarca dolara hükmeden bir istihbarat yapılanması olan FETO terör örgütünü ülkemizde çökerterek, yurt dışında da rahat bırakmayan Erdoğan'dır.

ABD ve AB ülkeleri, Doğu Akdeniz'e ki haklarımızı yok sayarak Yunanistan tarafında yer almıştır. Buna rağmen, Mavi Vatan kavramı ile oradaki haklarımızdan asla taviz vermeyen Erdoğan’dır. 

Libya'da, ABD, Rusya ve Fransa güdümlü Hafter’e karşı yapılan operasyon ve imzalanan  anlaşmalar ile oynanan oyunları bozarak yeni oyun kuran isim Erdoğan'dır. 

İktidara geldikten sonra 40 defa Afrika'ya giderek, 12 adet olan büyükelçilik sayısını 43'e çıkaran, 2 milyar dolar olan ticaret hacmini 25 milyar dolara çıkararak sömürgeci batının planlarını bozan isim Erdoğan'dır.

35 yıldır, Emperyalist ülkelerin desteği ile Ermeni işgali altında olan Karabağ'ın kurtarıldığı zafere imza atılmış ve Türk Cumhuriyetlerini Türkiye’ye bağlayan yol açılmıştır. Bu zaferin adı Erdoğan'dır. 

ABD Başkanları’nın hedefinde olmasına rağmen dik duruş sergileyen, Joe Biden' in oluşturduğu 6+1 muhalefete karşı mücadele eden Erdoğan’dır. 

Rusya-Ukrayna savaşında, batının ve Amerika'nın safında yer almayarak, küresel hegemonyaya baş kaldırarak arabuluculuk rolü üstlenendir Erdoğan'dır. 

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyeliği konusunda dik durarak, başta NATO Genel Sekreteri ve bu ülkelerin yöneticilerini ayağına getiren, istemedikleri halde Türkiye'nin şartlarını kabul ettirerek imza altına alan diplomatik başarının adıdır Erdoğan. 

Yüzde 20 olan savunma sanayisindeki yerlilik oranını yüzde 80 civarlarında çıkararak, ülkemizin bağımsızlığı yolunda çok büyük adımlar atan Erdoğan’dır. 

Cumhuriyet tarihi boyunca petrol ve doğalgaz aramak için batılılardan kiralanan gemiler yerine, satın aldığı sismik arama ve sondaj gemileri ile ülkemizin enerji bağımlılığına son vermek için çalışan ve bulduğumuz Karadeniz gazı ile bu yolda çok büyük bir adım atan iradenin ismidir Erdoğan. 

Ekonomik bağımsızlık için, üretim, istihdam ve ihracat ekonomik modeli ile ülkemize üretim patlaması yaşatarak 250 milyar dolarlık ihracat rakamlarına ulaştıran azimdir Erdoğan. 

Emperyalist ülkelerin uluslararası ticaretteki hegemonyalarını kırmak ve Türkiye'yi uluslararası ticaret üssü yapmak amacı ile devletin kasasına önemli bir maliyet getirmeden yap, İşlet ve devret projesi ile yapmış olduğu havalimanı, köprü ve yol gibi tesisler ile ülkemizin alt yapı sorununu çözen akıldır Erdoğan. 

Türkiye'nin yarınlarını planlayarak, eğitimli bir toplum ve kalifiye iş gücü oluşturmak amacı ile 90'lı yıllarda 53 adet olan üniversite sayısını 209'a çıkararak sessiz bir devrim gerçekleştiren devlet akıldır Erdoğan. 

Bu yazıyı çok uzatmak mümkündür ama bugün geldiğimiz noktada, “antiemperyalist bir lider kimdir?”  dediğimizde adı Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Yazarın Diğer Yazıları