Ahmet KIZILKAYA

Zor Oyun

Ahmet KIZILKAYA

Futbol oyunu şu saatten sonra Elazığspor için belli ki ‘zor oyun’ adını alacak. Önceki hafta grup lideri Batman TPAO takımı karşısında galibiyeti uzatma dakikalarında yediği golle kaçıran takımımız, hem rakibine hayat verdi hem de şampiyonluk yolunda kendi durumunu riske attı.

Bunun moral bozukluğuyla Ergene Velimeşespor maçına çıkan Elazığspor muhteşem seyircisi önünde beklenen baskılı oyununu ortaya koyamadı. Bana göre bunda eksik oyuncular Burak YAMAÇ ve Çağrı Yağız YASAK’ın olmayışının önemli bir rolü vardı.

Hem Burak hem Çağrı haftalardır istikrar içinde bir arada oynayan takımın önemli oyuncuları. Eksiklikleri net biçimde görüldü. Bu oyuncuların yerlerine oynayan Mehmet EKSİK ve Burhan ARMAN ellerinden geleni yaptılar ama gerek geçiş oyunlarında gerek kanat organizasyonlarında rakibe mutlak üstünlük kuracak bir oyun sergileyemedi Elazığspor.

Özellikle sol ön oyuncumuz Beykan ve santrfor Bahattin’in gününde olmayışı göze hoş gelen ve pozisyon zenginliği içeren bir oyunun ortaya çıkmasına engel oldu.

Biz beklediğimiz oyun üstünlüğünü kuramadık ama rakip Ergene Velimeşespor da 1 puan odaklı oyununu gösterdiği dirence rağmen puanla taçlandıramadı. Rakibin direkten dönen bir topu ve kalecimiz Hakan’ın son dakikalarda gol olabilecek bir pozisyonu oyunculuk deneyimi ile geçiştirmesi bizim adımıza şanstı.

Bana göre bir gün önce İzmir’de oynanan Karşıyaka - Batman TPAO maçının lider takım tarafından kazanılması da oyuncularımızın ve teknik heyetin moralini bozdu. Batman’da kaçırdığımız galibiyetin ne kadar önemli olduğunu o maçın sonucundan sonra daha iyi anladık diye düşünüyorum.

14 haftadır yenilgisiz bir şekilde yoluna devam eden Elazığspor için bundan sonrası daha da zor. Zira takım kısıtlı kadroyla hem grup liderliği için hem de puan olarak birbirine çok yakın diğer 3-4 rakibiyle üst sıraların mücadelesini verecek.

Bülent YENİHAYAT hocanın işi kolay değil, çünkü elinde farklı oyun formatları geliştirecek zenginlikte bir kadro yok. Şampiyonluk yolunda bu kısıtlı kadroyla elde edilen başarı yine de azımsanacak gibi değil.

En büyük avantajımız yönetim, taraftar ve takımın kenetlenmiş olması. Bu anlamda grubun tartışmasız en avantajlı ve güçlü takımı Elazığspor. Bu inancımızı lig sonuna kadar devam ettirmek şart.

Elazığspor’un bundan sonra oynayacağı 9 maçı kaldı. İçeride ve deplasmanda hem alt sıralardaki takımlarla hem de şampiyonluk yolundaki rakiplerimizle oynayacağız.

Son 14 maçta maç başına 2 puan ortalaması ile en iyi takım konumunda bulunan Bülent YENİHAYAT’ın öğrencileri, aynı istikrarı kalan maçlarda da gösterirlerse lig şampiyonluğunu, olmazsa lig ikinciliğini kazanıp play off maçları için avantaj sağlayabilirler.

Bu zorlu sürecin ilk maçı hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Silifke Belediyespor müsabakası ile başlıyor. Kolay maç değil. Hiçbir maçın kolay olmadığını Ergene Velimeşespor maçında bir kez daha net olarak gördük. Elazığspor’un orada alacağı bir galibiyet üst sıralardaki konumunu iyice pekiştirecek ve kalan haftalara daha bir inançla ve güvenle bakmamızı sağlayacak. Bu anlamda hem Bülent hocaya hem de takıma güveniyoruz.

Elazığspor bu zor oyunu deneyimi ve inancıyla kolaya dönüştürecektir diye umuyorum.

Beni okuyan, beni dinleyen, sözcüklerimin izini süren herkese teşekkür ediyorum. Bir sonraki yazımda buluşuncaya kadar sevgiyle ve huzurla kalın.

Yazarın Diğer Yazıları