Ahmet KIZILKAYA

Son Düzlükte Elazığspor

Ahmet KIZILKAYA

Geçtiğimiz hafta sonu içeride kazandığımız Batman Petrolspor maçının ardından eski teknik direktörümüz Ogün Temizkanoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım doğrusu bizi hem yüreklendirdi, hem de mutlu etti.

Sayın Temizkanoğlu  ‘’Ligde kalma yolunda çok önemli bir galibiyet alan Elazığspor’u canı gönülden tebrik ediyorum. Pes etmek yok, savaşmaya devam. ‘’ derken bizi kendisinin teknik direktörlük yaptığı günlere götürdü.

Süper lig hesapları yapılan o günlerden bugünlere gelmek çok acı, ama futbol hata yapanı affetmeyen bir spor dalı. İdari ve sportif anlamda yapılan yanlışların, hataların affı olmuyor. Neyse bu konuları çok yazdık, çizdik, konuştuk. Anlaşılmadı, anlaşılamadı, anlaşılmak istenmedi.

Bu hafta sonu dış sahada zorlu bir Belediye Kütahyaspor maçı var. Grupta ikinci sıradalar. Batman Petrolspor’un şampiyonluğunun neredeyse garantilendiği süreçte Kütahyaspor için play-off iddiası devam ediyor.

Ancak maçın önem derecesi bizim açımızdan çok daha fazla. Zira oradan alınacak puan ya da puanlar Elazığspor’un kaderini belirleyecek. Son haftalarda Nevşehir, Erbaa ve Batman Petrolspor maçında alınan puanlar ve ortaya konulan mücadele doğrusu bizi ümitlendiriyor. Hele Hendekspor ve Kahta 02 Spor gibi düşmeme mücadelesindeki rakiplere karşı dış sahalarda alınan iki galibiyet, Elazığspor’un geleceği adına çok önemli puanları kazandırdı takıma.

Eksiklere rağmen Elazığspor inatla direniyor. Bu direncin sonunda inanıyorum ki Elazığspor bu ligde ‘’devam’’ diyecek ve gelecek sezonun şampiyonluk hesaplarına başlayacaktır. Geriye sadece dört maç kaldı. Hepsi birbirinden zorlu maçlar. Tabi ki aynı zorlu süreç rakipler içinde söz konusu. Ancak Elazığspor’un rakiplerine karşı daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.

Daha önce de yazdım, hiçbir kulübü ve rakibi küçümsemiyorum. Eğer buralara kadar geldiyseniz her rakibinizi olgunlukla kabul edip savaşacaksınız. Aslında normal şartlarda Elazığspor’un forması ve arması bu ligde çok rahat şampiyonluk mücadelesi verir. Lakin bugünkü fotoğraf bu.

Kalan dört maçta teknik-taktik çalışmalar kadar işin psikolojik boyutunu irdelemek daha doğru olur bana göre. Güçlü bir motivasyon ve inanmışlık bizi hedefe taşıyacaktır. Takımı kalan maçlara hazırlamada Alaattin Tutaş hoca gerekeni yapıyor ve yapacaktır. Takımdaki Yiğitcan, Mesut ve Kalecimiz Hakan’ın da genç oyunculara bu anlamda Alaattin Tutaş hoca kadar yardımcı olmaları ve onları psikolojik olarak hazırlamaları gerekmekte. Kulüp yönetiminin de ödemeler anlamında eksik kalmayacağını düşünüyorum.

Rakip kim olursa olsun, maçlar ister içeride, ister dışarıda olsun fark etmez. Elazığspor’un silkinip kendine gelmesi takımın geleceğini kurtaracaktır. Ligde kalmaya kaç puanın yeteceğini kestiremeyiz, zira rakiplerin de zorlu maçları var. Ama ben yine de 4 maçta 10 puanın takımı ligde tutacağını düşünüyorum.

Elazığspor’un bu puanları toplayacak deneyimi, inancı ve gücü var. Atletizm deyimiyle son düzlüğe girdiğimiz etapta diliyorum her şey bizim lehimize devam etsin.

Lig sonundaki zafer tablosu sadece Elazığspor taraftarlarını ve Elazığ şehrini değil, tıpkı Ogün Temizkanoğlu gibi çok sayıdaki Elazığspor dostlarını da mutlu edecektir.

Beni okuyan, beni dinleyen, sözcüklerimin izini süren herkese teşekkür ediyorum. Bir sonraki yazımda buluşuncaya kadar sevgiyle ve huzurla kalın.

 

Yorumlar 1
Kurtbey23 14 Nisan 2022 16:04

Hocam Emeklerinize ve yüreğinize sağlık gerçekten dediklerinize katılıyor ve bu takımın ligde kalacağına inanıyorum. Yeterki inanç olsun. Haydi gakgo daha ne durisin? şahlanma zamanıdır.

Yazarın Diğer Yazıları