Ahmet KIZILKAYA

Elazığspor Nasıl Kurtulur?

Ahmet KIZILKAYA

Dün Kahta’da rakibini 1-0 yenerek kümede kalma umutlarını yeşerten Elazığspor kalan sekiz maçı final havasında oynayacak. Elazığspor’u mahalle ve kasaba takımları karşısında bu şekilde görmek aslında hepimiz için hüzün verici.

Kimse rakipleri küçümsediğimi filan sanmasın. Buralara düşmüşseniz rakiplerinizi kabullenecek ve onları dikkate alacaksınız. Lakin hiçbir Elazığsporlu takımın bugünkü konumunu kolay hazmedemez. 55 yaşındaki kulübü buralara getirenleri tarih unutmayacak ve affetmeyecektir elbette!

Bu takım buradan çıkacaksa, bunu elbirliği, dayanışma ve güçlü inancı sayesinde başaracak. Bana göre dün 6 puanlık maçın kazanılmasındaki en temel faktör, bahsettiğim bu inanmışlık ve yüksek motivasyondu.

Bu anlamda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın deplasmanda takımla birlikte olduğunu göstermesi çok ama çok önemliydi. Zorlu bir dönemden geçen futbolcuları ve teknik heyeti hedefe inandırmakta bu tür hamlelere fazlaca ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Kuşkusuz, Alaattin Tutaş hocanın risk alarak çok zor durumdaki takımda dümenin başına geçmesi ve özverili çalışmaları da yine bu inancın eseri.

Mücadele verdiğimiz lig bize gösterdi ki sizin formanızın değeri, tarihsel geçmişiniz, armanızın önemi kimsenin umurunda değil. Eğer profesyonel futbol liglerinde son kategoriye düşmüşseniz, oynayacağınız rakipleri, görevlendirilen yetersiz hakemlerin yönetim biçimini ve muhatap olduğunuz taraftar kitlesini kabul etmek zorundasınız. Buradan tek çıkış yolu var, Elazığspor olduğunuzun farkına varmak!

Geçen hafta İstanbul temsilcisi Sancaktepe maçında alınan galibiyetten sonra dünkü Kahta galibiyeti, seri galibiyetler zincirinin başlangıcı olsun diliyorum. Tam zamanında gelen bu iki galibiyet, Elazığspor’u korkunç bir sonla karşılaşmaktan uzaklaştırdı. Eğer iki maçta 6 puan alınmamış olsaydı bugün bunları konuşamayacak ve büyük olasılıkla gerçeği kabullenecektik.

Başkan Serkan Çayır’dan Teknik Direktör Alaatin Tutaş’a futbolculardan taraftara kadar herkesin bu bilinçte olduğundan kuşkum yok. Şehri yönetenlerimizin de ligin son maçının son dakikasına kadar bu inanmışlar ordusunun bir parçası olmaları, kümede kalma mücadelesi veren diğer takımlar karşısında bizi avantajlı kılacaktır.

Kalan sekiz maçın beşi içeride, bu önemli bir avantaj. Ayrıca iki hafta üst üste içeride oynayacağız. Nevşehir ve Erbaa takımları şampiyonluk iddiası olmayan, konumları rahat ekipler. Bu iki maçı almak Elazığspor’u daha sonra oynayacağı kritik Hendek maçı öncesi avantajlı bir konuma getirebilir. İnanın bu hiç de zor değil. Yeter ki takımımızın büyüklüğünü ve armamızın değerini hatırlayalım. En doğal motivasyon aracı da Elazığspor’un büyüklüğünü hatırlamak. Kenetlenmiş ve inanmış bir Elazığspor, kalan maçlarda kendine yetecek puanları fazlasıyla toplayabilir.

Ara transferde alınan futbolcularımızdan her ne kadar istediğimiz verimi tam anlamıyla alamamış olsak da, takımın özellikle son haftalardaki oyun iştahı ve pas becerisi umut verici. Genç

futbolcularımızın iyi niyetli çabalarının yanında özellikle Mesut Saray liderliğindeki hücum oyunu da bundan sonrası için bizi hayli umutlandırıyor.

Ligde kalma mücadelesi veren diğer takımlar açısından bakılacak olursa Elazığspor’un son iki maçta aldığı galibiyet onlar açısından hayli tedirgin edici. Bir de Elazığspor’un büyüklüğü göz önünde tutulduğunda çok zorlu bir süreç var.

Bu haftalarda dikkat edilmesi gereken şey ‘sürpriz’ maç sonuçları. Elazığspor’un sahadaki gücü elbette tüm rakiplere yeter. Ancak Elazığ’la ve Elazığspor’la gönül bağı olan herkesin desteğine ve pozitif enerjisine ihtiyacımız var.

Son iki haftadaki dayanışma ve birliktelik ruhunu aynen devam ettirdiğimizde bu işin altından kalkacağımıza inanıyorum. Kahta galibiyetinde emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.

Beni okuyan, beni dinleyen, sözcüklerimin izini süren herkese teşekkür ediyorum. Bir sonraki yazımda buluşuncaya kadar sevgiyle ve huzurla kalın.

Yazarın Diğer Yazıları