Vebale Ortak Olmak

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk ekranlarında gazeteci Serap Belet'in sorularını yanıtladı. Fatih Erbakan, partisinin Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda nasıl bir yol izleyeceğine ilişkin de değerlendirmede bulundu.

Vebale Ortak Olmak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İkinci turda iki ittifak lehine de beyan vermeyeceklerini belirten Erbakan," Meral Akşener'in aday olması bizim açımızdan bir şeyi değiştirmez. 2023 seçimlerinin ikinci tura kalması durumunda biz de çekimser bir tavır sergileyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Erbakan, "Hem Cumhur hem de Millet...İki tarafın da vebaline ortak olmayacağız. İkinci turda iki taraf lehine de açıklama yapmayacağız" dedi.

Fatih Erbakan’ın bu tavrı ve duruşu, siyaseti belirli çıkarlar ve elde edilecek birkaç milletvekili için değil de değerler ve ilkeler düzlemde yaptığını gösteriyor.

Taraf olmak, destek olmak biraz da ortak olmaktır. Cumhur İttfakının elbette bu ülkeye çok hizmeti olmuştur. Özellikle inançlı insanların üzerindeki  baskı ve şiddet bu dönemde son bulmuş, ülke bir baştan bir başa her alanda bir değişim, dönüşüm ve yükselme yaşamıştır.

Bu olumlu yönleriyle birlikte ciddi bir ahlaki erozyon, israf, ihale usulsüzlükleri, rüşvet ve haksız uygulamalar gündeme gelmiş, bunu gören  birçok Ak Partili, partisinden soğumuştur.

Bununla birlikte Milet ittifakına sırf Erdoğan’ı devirmek, birkaç milletvekilliği ve bakanlık almak için destek olan bazı çevrelerin, ülkenin geleceğine dair olumsuz planların kuklası olması gibi bir mesuliyet altındadırlar. Geçmişten beri kendi değerlerine hakaret eden kesimlerle birlik olma ve ABD’nin güdümüne girme gibi bir vebal, her kişinin alabileceği bir sorumluluk değildir.

Erbakan’ın bu hassasiyeti demek ki Saadet Partisi’nde çok yok.Demek ki Saadet, gelecek birkaç vekil ve bir bakanlığa CHP’nin tüm vebaline ortak olmayı göze almış.

Bu açıdan bakıldığında YRP Genel Başkanı Fatih Erbakan, doğru yerde duruyor ve doğru kararlar alıyor.