Kefil Değil mi?

Kasım ayı içinde Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının seçimleri yapılacak. Üç adayın yarışacağı seçimlerde İdris Alan uzun süreden beri seçimlere hazırlık yapıp sektör temsilcilerini ziyaret ederken, Ali Şekerdağ, Asilhan Arslan'ın aday olmayacağını açıklamasının ardından bu ekibin teklifi ile yarışa sonradan katıldı.

Kefil Değil mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kanal Fırat Televizyonunda Zeki Akbıyık’ın konuğu olan Şekerdağ, üyelerin, “Neden geç açıkladınız adaylığınızı” sorusunu  haklı bulduğunu ve birçok üyenin kendisine “Siz olmayınca farklı bir yön çizdik” dediklerini ifade etti.

Aslında Şekerdağ, adaylık açıklamasında  da kendisinin böyle bir adaylık düşünmediğini, Asilhan Arslan’ın  ekibinden gelen son dakika teklifiyle adaylığını açıkladığını da ifade etmişti.

ETSO seçimlerinde iki eski ETSO Başkanı İdris Alan ve Ali Şekardağ ile genç iş insanı Selçuk Tüfenkçi yarışacak.

Şekerdağ’ın Asilhan Arslan ve ekibinin teklif, tavsiye ve desteği ile aday gösterildiğine dair bir kanaat oluşsa da  Şekerdağ’ın geçtiğimiz gün açıkladığı ekibinde Asilhan Arslan’ın yakın çalışma arkadaşlarından hiç birinin olmaması farklı yorumlara da sebep oldu.

Açıklanan ekip içerisinde Ahmet Yaşar, Veli Aksu, Bülent Satıcı, Tevfik Özlü,  Mustafa Candan, Suat Yaşa, Aydın Ersöz ve daha çok sayıda önemli ismin yer almaması, Asilhan Arslan’ın Şekerdağ’a tam anlamıyla destek vermediği gibi ilerde yaşanacak olası olumsuzlukların müsebbibi olmamak adına geri durduğu iddia ediliyor.

Kendisinin aday olmadığını Ankara’da açıklamasının ardından apar topar Elazığ’da toplanan mevcut ETSO yönetiminden Ali  Şekerdağ’a destek kararının çıkmasında Asilhan Arslan’ın oyu ve net bir kararı yoktu. 

Kurumsal aidiyet bilinci ve dostların aldığı ortak karara uyma  vefasını gösteren Asilhan Arslan’ın şahsen kendisinin değerleri adına, herhangi birine referans ve kefil olma gibi bir anlayış ve duruş sergilemeyeceğini dile getiren bazı iş insanları buna örnek olarak da Arslan’ın yakın mesai arkadaşlarının seçim çalışması yapmak şöyle dursun birçoğunun  bu süreçte il dışında olmasını gösteriyorlar.