Vatandaşın Çağrısına Elazığ Belediyesi Sessiz Kalmadı

Elazığ Belediyesi, Güneykent Mahallesi'ne 2 adet yeni körüklü otobüs ekledi.

Vatandaşın Çağrısına Elazığ Belediyesi Sessiz Kalmadı

Çalışmalarının sonuç bulduğunu belirten Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş: “İki yeni körüklü otobüs ulaşım sorununu rahatlatacak” dedi.

Vatandaşın Çağrısına Elazığ Belediye Sessiz Kalmadı

“GÜNEYKENT MAHALLESİ BÜYÜDÜKÇE ULAŞIM HİZMETİ DE YOĞUN BİR ŞEKİLDE KULLANILIYOR”

Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş: “Malumunuz üzere 2020 Sivrice depreminden sonra kurulan bir mahalleyiz, yaşanan Kahramanmaraş depremiyle birlikte ciddi rağbet gören bir mahalle haline geldik. Şehir merkezine oldukça uzak olan bu kalabalık mahalle ulaşım da çok problem yaşıyordu.  Bizler göreve geldiğimizden bu yana ulaşımla ilgili gerekli girişimlerimizi gerçekleştirdik. Sağ olsun gerek belediye başkanımız gerek ulaşım hizmetleri müdürümüz ve hareket amirimiz alanı gezer alanla ilgili bilgileri toplar ve istişareler yaparak ulaşımı rahatlatma konusunda neler yapılabilir diye konuşurduk. 61 bölgesine bir otobüs daha ekleyerek 2 aracı hizmete sunduk. Güneykent Mahallesi büyüdükçe ulaşım hizmeti de yoğun bir şekilde kullanılıyor. Burada öğrenci servislerimiz diğer mahallelere oranla yok denilecek kadar az, minibüs güzergahlarımız problemli olduğundan dolayı öğrenciler başta olmak üzere vatandaşlarımız belediyenin toplu taşıma aracı kullanıyor” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşın Çağrısına Elazığ Belediye Sessiz Kalmadı

 “İLK ETAP DA 63 VE 27 BÖLGESİNİ RAHATLATMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

 Karataş: “Daha önce sizin de gündeme getirdiğiniz gibi farklı bir otobüs alımı hesaplandı bu da mevcut otobüslerde 20 30 kişi fazla aldığından dolayı çok fazla bir rağbet görmedik. Körüklü otobüsün çıkabileceğini burada daha iyi hizmet verebileceği düşüncesiyle toplantılar düzenledik. Daha sonrasında otobüslerin alınma aşamasına geçildi, bugün itibariyle de Pınarbaşı’ndan hareket eden araçlarımız Elazığ’a gelmek için yola koyuldu. Bir aksilik olmazsa Pazartesi günü itibariyle güzergahlarımızda hizmet vermeye başlayacaktır. İlk etapta 2 tane körüklü otobüs alındı. İlerleyen süreçlerde inanıyorum ki aldığımız sözler doğrultusunda Güneykent Mahallesi’nin ulaşım sorununu çözecekler.

Vatandaşın Çağrısına Elazığ Belediye Sessiz Kalmadı

Mahallemize 2 yeni körüklü aracımız hayırlı olsun diyoruz. İlk etap da 63 ve 27 bölgesini rahatlatmaya çalışacağız. Çalışmaların dan dolayı Elazığ Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na ve Ulaşım Hizmetleri Müdürümüz Cemil Apaydın ve Hareket Amirimiz Muhammet Beye de ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah ilerleyen süreçte 28 ve 61 bölgelerini de rahatlatarak tamamen Güneykent Mahallesinin ulaşım sorununun kaldırılmasını, ulaşıma dair bir sorunun olduğunu konuşulmaması hedeflerimiz arasında” şeklinde konuştu.