VALİ ZORLUOĞLU AKSA DOĞALGAZ'I ZİYARET ETTİ

Vali Zorluoğlu Aksa Doğalgaz'a gelişinde Vali Yardımcısı Zekeriya Göker ve Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Zülküf Turhan tarafından karşılandı

VALİ ZORLUOĞLU AKSA DOĞALGAZ'I ZİYARET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vali Zorluoğlu Aksa Doğalgaz’a gelişinde Vali Yardımcısı Zekeriya Göker ve Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Zülküf Turhan tarafından karşılandı.

 Daha sonra bir sunum yapan Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Zülküf Turhan şirketin 2015 çalışmaları ve 2016 yılı yatırım programı hakkında bilgi verdi.

“Temiz Hava Sıcak Yuva” sloganı ile çalıştıklarını kaydeden Turhan şunları söyledi, “Doğalgaz petrole göre çok daha temiz bir yakıttır. Dünyada tespit edilen doğalgaz yatakları 200 yıl yetecek rezervdedir. Çıkarıldığı haliyle bir işleme tabi tutulmadan kullanılabildiği için de çok ekonomik ve çevreci bir yakıttır” dedi. Aksa Doğalgaz’ın 30 ilde faaliyet gösteren ülkenin sektöründeki en büyük şirketlerinden biri olduğunu kaydeden Turhan, daha sonra Aksa Doğalgaz’ın Elazığ’da faaliyete geçme döneminde itibaren yapılan çalışmaları anlattı. Elazığ’da ilk gazın 2008 yılında verildiğini ve şu anda Elazığ merkezde 119.400 konuta ulaştıklarını, bu rakamların tüm konutlara oranla yüzde 93 oranında olduğunu kaydetti.

Turhan, Elazığ’da yaklaşık 820 km. uzunluğunda hat döşediklerini, yapılan yatırımların toplam olarak 85 Milyon TL civarında olduğunu söyledi.  

VALİ ZORLUOĞLU:’’ HARPUT’A DOĞALGAZ 2016 YILINDA VERİLECEK’’

2016 Yılında Verilecek Vali Murat Zorluoğlu ise şunları söyledi, “Aksa Doğalgaz Şirketini ziyaret ettik. Bölge Müdürümüz 2008 yılından bugüne kadar olan çalışmaları anlattı. 2016 ve 2017 yıllarında yatırım programında olan yatırımlar hakkında malumat verdi. Memnuniyetle gördük ki çok az bir kısım konut dışında Elazığ’ın tamamı doğalgaz nimetinden yararlanmıştır. Biz de devlet olarak doğalgaz gibi çevreye hiç zararı olmayan bir yakıtın evlerde ve işyerlerinde kullanılmasından yanayız. Ziyaretimizde Elazığ’daki sorunları da değerlendirdik. Bize verilen bilgiye göre OSB’de doğalgaz yatırımı hızla devam ediyor. Bu yıl içerisinde OSB’ye doğalgaz imkânı sağlanacak. Akçakiraz Beldesine de bu yıl içerisinde yatırım yapılması öngörülmektedir. Elazığ Sanayi Sitemizin doğalgaz talepleriyle ilgili bir çalışma yapılacak.Harput 2016 yılı içerisinde yapılacak yatırımlarla doğalgazla buluşturulacak. Harput doğalgaza kavuşturulursa Harput’ta yaşayan insan sayısının artacağını düşünmekteyiz. Karakoçan ve Sarıcan ile ilgili de çalışmalar önemli bir aşama kat etmiş durumdadır. Karakoçan ilçemizin 2016 – 2017 döneminde doğalgaz ile buluşacağını ümit ediyorum. Kovancılar ve Palu ile ilgili olan talepler de değerlendiriliyor, bu konuda BOTAŞ’a, Aksa’ya düşen görevler bulunmaktadır. Bu konuda da Sayın Milletvekillerimizle birlikte bu ilçelerimizi doğalgaza kavuşturmak için çalışmalarımız devam ediyor. Doğalgaz konusunda bize çok ciddi sorunlar intikal etmemiştir. Bu manada Aksa Doğalgaz’ın görevlerini layıkıyla yapmaya çalıştığını memnuniyetle ifade ediyorum. Bizimle de yakın bir işbirliği içerisinde çalışmaya devam etmekteler. Kendilerine verdikleri hizmetler ve ev sahipliği için teşekkür ediyoruz”

Aksa Doğalgaz Bölge Müdürü Zülküf Turhan da ziyaretten dolayı Vali Zorluoğlu’na teşekkür etti.