Toraman: 'En Ucuz Toplu Taşıma Elazığ'da'

Şoförler Odası Başkanı Şevket Toraman, sürücülere kış lastiği uygulaması ve araçların kışlık bakımı konusunda uyarılarda bulunurken, haksız rekabetin önüne geçilmesi amacıyla belediyenin kendi toplu ulaşım ücretlerine zam yapması gerektiğini ifade etti.

Toraman: 'En Ucuz Toplu Taşıma Elazığ'da'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan Başkan Toraman, “Biliyorsunuz hava şartları günden güne değişmeye başladı. Bizim de okul servisi araçlarımız, toplu taşıma araçlarımız, şehir içinde ticari taksilerimiz, ticari faaliyet gösteren kamyon ve kamyonetlerimiz ve diğer araçlarımız 1 Aralık itibari ile hem araçlarının bakımlarını hem de  kış lastiklerini yaptırmak zorunda. Kısacası kış şartlarına uygun ne gerekiyorsa yapmak zorundalar.” dedi.

SÜRÜCÜLERİMİZ DUYARLI OLMALI 

Başkan Toraman, “Sürücülerimiz araçların bakımlarını mutlaka yaptırmaları gerekiyor. Çünkü bir an da yoğunluk yaşarlarsa sürücüler de zorluk yaşar. En kısa zamanda yapılması gerekiyor. Her şeyden önce özel araçlarda zorunluluk yok ama ne olursa olsun ihmal etmesinler. Kış lastiği önemli bir konu. Bir gizli buzlanmada ya da karlı yolda istenmeyen kazalar meydana gelebilir.” dedi.

Toraman: 'En Ucuz Toplu Taşıma Elazığ'da'

HEM CAN HEM DE MAL KAYBI YAŞANMASIN 

Kış tedbirlerine her sürücünün uyması gerektiğini ifade eden Başkan Toraman, “Elazığ’da oldukça fazla trafik kazaları meydana geliyor. Özellikle kış aylarında. İnsanlarımızı kaybetmemek ve üzücü olayların yaşanmaması için hepimizin bu kurallara uyması gerekiyor. Hem can kaybı hem de mal kaybı yaşanacak. En küçük bir hasar da sanayiye gitse vatandaş, fiyatlar çok yüksek. Araba tamircisi de haklı. Fiyatların ne olduğunu biliyoruz. “dedi.

Toraman: 'En Ucuz Toplu Taşıma Elazığ'da'

KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI HENÜZ YAPILMADI 
Başkan Toraman, “Kış tedbirleri nedeniyle henüz bir toplantı yapılmadı. İlerleyen günlerde toplanılacak ve daha net açıklamalar yapılacak. Ama ne olursa olsun biz önlemlerimizi alalım, araçlarımızın bakımlarını yapalım. Kazaların önüne geçelim. Yoksa her yıl olduğu gibi üzücü kazaları yaşarız. Sevdiğimiz insanları kaybederiz.” dedi.

Toraman: 'En Ucuz Toplu Taşıma Elazığ'da'

BELEDİYEMİZ HEM VATANDAŞI HEM DE ESNAFI KORUDU 

Başkan Toraman, “Türkiye’nin hiçbir ilinde böyle bir ucuz toplu taşıma yok. Sağ olsun belediyemiz hem vatandaşı hem de esnafımızı koruyarak önlemler aldı. Ama artık belediyemizin de tahammül edecek gücü kalmadı. Toplantımızda bizim bir talebimiz oldu. İnşallah önümüzdeki toplantıda gündeme gelecek.” dedi.

BELEDİYEMİZ ZARAR ETMESİN, FİYATLAR DENGELİ OLSUN 
Başkan Toraman, “Belirli saatlerin dışında minibüs yolcu bulamıyor. Duraklar dolu ama vatandaş minibüsleri tercih etmiyor. Belediyemizden talebimiz oldu. İkinci bir zaman talebimiz yok. Tek zam talebimiz belediyenin kendi araçlarında uygulamasıdır. Belediye otobüslerinde  öğrencinin 4 lira olması gerekiyor. Normalin ise 5,5 ya da 6 lira olmasını istiyoruz. Dengeli olsun. Belediyemizin zarar etmemesi için bu kararı alması gerekiyor. Belediyemiz belki zararını karşılayabilir ama minibüs esnafı karşılayamıyor.” dedi.