Teknoloji Görün Millet!..

CHP, geçtiğimiz hafta İstanbul'da düzenlenen 'İkinci Yüzyıla Çağrı' programıyla vizyonlarını duyurdu.

Teknoloji Görün Millet!..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Programının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, 70 kişilik yeni bir ekip kurduğunu ve başdanışmanının bir dönem Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de danışmanlığını yapan Jeremy Rifkin olduğunu açıkladı.

Rifkin ile Daron Acemoğlu'nun programa katılmaması ve ABD'den salona canlı bağlanması, kendi cenahından isimler başta olmak üzere değişik kesimlerin  tepkilerine neden oldu..

Karar TV canlı yayınında, Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu'na canlı bağlantılar da soruldu.

İşte cevap:

"Bizim milletimiz teknolojiyi de görsün. Allah aşkına teknolojiyi bir görsün millet. Oturduğum yerden Amerika'yı izliyorum. Bilinçli bir tercihti. Teknolojinin bize sağladığı imkânların herkes farkına varmalı. Teknolojinin ne olduğunu ve insanlara hangi olanakları sağladığını insanların bilmesi lazım."

Bak bir de eleştirdik adamı. Oysa Kılıçdaroğlu, bu hamlesi ile uzaktan görüntülü konuşma teknolojisini tüm Türkiye’ye tanıtıyor ve böyle bir yeniliğin ve teknolojik buluşun olduğunu göstermek için bilinçli bir tercihle birlikte ülkeye hizmet etmek istiyor.

Valla iktidara gelmeden böylesine bilinmeyen, kimsenin haberdar olmadığı bir teknolojinin varlığını tüm ülkeye tanıtan Kılıçdaroğlu’na minnettarız. Adam muhalefette iken bile ülkeye böylesine önemli bir hizmeti tanıtıyor, duyuruyor ve hatta bizzat uyguluyorsa iktidara gelince ülkeyi nasıl teknolojiye boğacağını varın siz düşünün.

Şaka gibi değil mi? Allahtan Kılıçdaroğlu’nu üç yaşındaki bebelerimiz çok dinlemiyor. Dinlese ve anlasa; “anneciğim bu amca ne diyor, ben her gün üç defa babamla telefonda görüntülü konuşuyorum ya. Bu amcanın bu teknolojiden haberi yok muymuş” der. 

Akşener, aylardan beri “kazanacak adayla seçime gidelim” derken bugünleri görmüş ve iyi değerlendirmiş gibi.