Şehrin Yeni Gözdesi Zafran

Zafran Mahallesi Muhtarı Selahattin Kuşaksız, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları sayesinde mahallelerinin sorunlarının çözüldüğünü, okul ve aile hekimliğinin yapılması için ise gerekli onayların alındığı ve yer tespitinin yapılacağını ifade etti.

Şehrin Yeni Gözdesi Zafran
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/İlimizin hızla büyüyen ve yeni yeni yapılar ile gelişen Zafran Mahallesi Muhtarı Selahattin Kuşaksız, Elazığ Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulundu. 

Muhtar Kuşaksız, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarının mahallelerinde yaşanan sorunlara duyarlı olduğunu ve her zaman destek gördüklerini ifade etti. 

MAHALLEMİZ GERİ KALMIŞTI 

Muhtar Kuşaksız,“ Mahallemiz kuruluş yılından itibaren bakarsanız hizmetlerden büyük oranda yoksun kalmıştır. Ben muhtar seçildikten sonra bu süreçten itibaren oturup toplantılar yaptık, mahallemiz için yapılabilecekleri konuştuk. Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları da sağ olsun bu konuda bize yardımcı oldu ve elinden gelenleri yaptı.” dedi.

Şehrin Yeni Gözdesi Zafran

“MAHALLEMİZ CİDDİ GÖÇ ALDI”

 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen deprem sonrası Zafran Mahallesi’nde yapılan konut ile birlikte mahallenin ciddi bir göç aldığını belirten Muhtar Selahattin Kuşaksız, “Depremden önce 55 hane evimiz vardı. Toplam seçmen sayımız da bazı zaman 150 oluyor, bazı zaman da 200 oluyordu. Depremden sonra devletimiz TOKİ binaları inşa etti. 700 konut yapıldı, 28 dükkanımız, bir tane iş merkezimiz, iki tane fırınımız ve bir tane de camimiz var. Şu an ki daire yapısına bakarsak 2500 nüfusa ulaştık diyebiliriz.” diye ifade etti. 

Şehrin Yeni Gözdesi Zafran

OKUL VE AİLE HEKİMLİĞİ İHTİYACIMIZ VAR

Zafran Mahallesi’nde acil bir okul ihtiyacı olduğunu belirten Muhtar Selahattin Kuşaksız, “Mahallemizin okul ve aile hekimliğine ihtiyacı var. Görüşmelerimiz oldu. Yaptığımız görüşmelerde yer tespiti yapılacağını söylediler. İnşallah en kısa sürede bu soru çözeceğiz. Genel anlamda mahallemizin çok büyük bir sorunu yok. Okul ihtiyacımız en kısa sürede çözülürse, bizlerde mutlu olacağız.” dedi.

ZAFRAN MAHALLESİNİ VATANDAŞLARIMIZIN TERCİH ETMESİNİ İSTİYORUZ 

Selahattin Kuşaksız,“Zafran Mahallemizin sağlam zeminli oluşu, manzarası ile şehrin görselliği gözler önüne sermiş olması nedeniyle, Elazığlı vatandaşlarımızın mahallemizi daha çok tercih etmesini umut etmekteyiz. Öte yandan mahallemiz tarihi bir yerleşim yeridir. Geçmiş yıllar da tarihi çeşmemizin tadilatı ve mezarlığımızın etrafına tel örgü çekilmesi Elazığ Belediyemizce yapılarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunulmuştur.” dedi.

Şehrin Yeni Gözdesi Zafran

NECMETTİN ERBAKAN BULVARI MAHALLEMİZİN VİZYONUNU ARTIRDI 

Muhtar Kuşaksız,“Zafran Mahallemiz 55 hane ve 123 nüfustan oluşmaktadır. Hanelerimizde 7-8 kişilik aileler kalmaktadır. Elimizden geldiği kadar her evimize eşit hizmet etmenin derdindeyiz. Necmettin Erbakan bulvarının yapılması mahallemizin vizyonunun artmasını da sağlamıştır. Bu anlamda mahallemiz inşallah zaman geçtikçe daha da büyüyecek ve gelişecektir.” dedi.

İSTENMEYEN OLAYLAR YAŞANIYORDU, EMNİYETİMİZ GEREKLİ DENETİMİ YAPIYOR 

Selahaddin Kuşaksız, ”Mahallemiz konum itibariyle şehrin kuzeyinde oluşu ve yapılaşmanın fazla olmayışından dolayı istenmeyen bazı olaylarla karşı karşıya geliyorduk. Mahalle sakinlerimiz bu konudan rahatsız oluyorlardı. Durumu emniyet müdürlüğüne  bildirdik. Elazığ Emniyet Müdürlüğümüze de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü sürekli mahallemizi kontrol altında tutarak istenmeyen olayların yaşanmasını engelliyorlar.” diye ifade etti.