Tarımda Doğru Adımlar

'Hakimiyet'e Göre' köşemiz, şehre ayna tutan, güzel çalışmaları görmek ve bunları takdir etmekle birlikte eksikleri ve yapılması gerekenleri de ilgililere sunan bir AR-GE görevi gören yapıcı bir üslupla yazılmış metinler içeriyor.

Tarımda Doğru Adımlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bugün hasbelkader bir ili, kurumu ve kuruluşu yöneten isimler, yarın bu görevde olmayacakları gibi bu şehirde de bulunmayacaklar. Ama bizler ömrümüzün son demine kadar bu şehirde yaşayıp bu şehrin toprağına defnedileceğiz.

Bu köşelerde yıllardan beri tarıma, tarımsal üretime, bilinçli tarıma ve rekoltenin yükseltilmesine dair önerilerimizi yazıyoruz.

Geçmiş il müdürleri döneminde çok da dikkate alınmayan önerilerimizin geçtiğimiz yıl ilimize atanan Tarım ve Orman  İl Müdürü Ali Kılıç tarafından dikkate alınarak hayata geçirildiğini  görmekten mutluluk duymaktayız.

Tarımda iyi bir kalite ve ürün verimliliğin yakalamak için bilinçli tarım yapılması ve bunun da yolunun çiftçileri bilgilendirmekten geçtiğini bilen Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürü Kılıç,  kendi teknik ekiplerini sahada görevlendirerek bu konuda önemli çalışmalar yapıyor.

Bu kapsamda Kovancılar ilçesi Demirci köyü, Vali Fahribey köyü ve Gedikyurt köylerinde tarla faresi, süne zararlısı ve pestisit kalıntısı üzerine bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ekipler düzenledikleri toplantıda tarla faresi, süne zararlısı ve pestisit kalıntısı konularından çiftçileri bilgilendirerek, alması gereken önlemler hakkında uyardı. Toplantı daha sonra soru cevap kısmı ile son buldu. Toplantıların aralıklarla süreceği ifade edildi.

Bu faaliyetlerin diğer kamu kurumlarına da örnek olmasını diliyor, Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç’ı tebrik ediyoruz.