Hükümet Yapınca Eziyet, ABB Yapınca Hizmet

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından indirimli et satışlarına vatandaşın ilgisi sonucu oluşan kuyruğu eleştiren bazı çevrelerin söz konusu Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uygun fiyatlı et satışı olunca 'hizmet' yorumu yapmaları tepkilere sebep oldu.

Hükümet Yapınca Eziyet, ABB Yapınca Hizmet
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Maliyetlerin artması sonucu son aylarda et ve et ürünlerine gelen zamlar, Tarım Kredi Kooperatiflerini harekete geçirdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri, halkın daha ucuz fiyata et alması için başlattığı uygulamayı ülke genelinde devam ettiriyor. 

Tarım Kredi Kooperatiflerindeki 250 markette satılan ucuz etin bin markete çıkması bekleniyor.
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 250 markette Et Süt Kurumu'nun verdiği etlerin satıldığını hatırlatarak, "Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Muhtemelen market sayısını bine çıkaracağız. Diğer marketlerimizde de normal piyasa şartlarında paketli ambalajlarda et satmaya devam ediyoruz" dedi.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR YAPINCA BÜYÜK HİZMET

Tarım Kooperatiflerinin halka ucuz et satışından dolayı felaket tellallığı yapan, halkın fakirlik  ve mağduriyet yaşadığı yalanları ile  basın kuruluşları ya da sosyal medya hesaplarında propaganda yapan bazı kesimlerin söz konusu aynı işlemi Ankara Büyükşehir Belediyesi yapınca “büyük hizmet” görenlerin iki yüzlülüğü dikkatlerden kaçmıyor. 

Söz konusu uygulama bakın medyada nasıl karşılık buldu:

“Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin uygun fiyatlı et satışına yoğun ilgi: İlk gün 2 bin 100 kilogram satıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) iştiraki Ankara Halk Ekmek Fabrikası tarafından Başkent Mobil Market aracılığıyla yaptığı kırmızı ve beyaz et satışı ilk gününde rekor kırdı. Kırmızı ette kilogramı 139,5-149,5 TL olan uygun fiyatlı ürünlerden 2 bin 100 vatandaş faydalanırken 2 ton 100 kilogram et satışı yapıldığı açıklandı."

Hükümet Yapınca Eziyet, ABB Yapınca Hizmet

VATANDAŞLARDAN ABB'YE TEŞEKKÜR!..

Zorlu ekonomik koşullarda Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen uygun fiyatlı et satışından yararlanmak için sabahın erken saatlerinde sıraya giren Başkentli vatandaşlar ABB'ye teşekkürlerini şöyle ifade etti:

Cemal Şahin: Çok güzel bir uygulama çok teşekkür ederiz. Yaygınlaştırılmasını istiyoruz. Yapılan şey çok güzel yarı fiyatına her şey...

Esme Duyurucu: O kadar çok sevindik ki dünyalar bizim oldu. Belediyemiz çalışınca daha da mutlu oluyoruz. Çok memnunuz.”

Hükümet Yapınca Eziyet, ABB Yapınca Hizmet

HİZMETE ŞAŞI BAKMAK

Tarım Kredi Kooperatiflerinde satılan ve halkın büyük rağbet gösterdiği ucuz et satışlarında yaşanan kuyruk resimlerini yayınlayarak, hükümetin ekonomik politikalarını, hayat pahalılığı ve halkın alım gücündeki düşüşü eleştirmeye çalışan kesimlerin söz konusu CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesinin aynı amaçla yaptığı uygulamayı övmeleri ve buna dair yayınlar yapmaları çifte standart olarak değerlendirildi.

İDEOLOJİK KÖRLÜĞÜN DANİSKASI 

Hükümetin politikalarını eleştirmek için halka ucuz et satışı yapan Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden siyasi propaganda yapan kesimlerin, ilimizde Vali  Fahri Bey Caddesi üzerinde satış yapan tarım kooperatifi önünde bekleyen vatandaşların resimlerini yayınlayıp eleştiri yapan çevrelerin sosyal medya yorumlarından bazıları şöyle:

“Elinizdeki medya gücüyle rakamlara takla attırıp eksantrik konuşmalarla milletimize renkli filmler izlettirebilirsiniz. Ama her şeyin tozpembe olmadığını, hayatın ne kadar zor geçtiğini, sokakta, çarşıda bunu iliklerine kadar hisseden vatandaşın  1 kğ eti biraz daha ucuza almak için tarım kredi kooperatiflerinde, bu soğuklarda sıra bekleyen insanımızın görüntüsü özetlemektedir..”

İki aynı uygulamadan birini öven diğerini eleştiren bir zihniyetin ideolojik körlük sarmalına düşen insanlar olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu bakış açısını sergileyen insanların ideolojik körlük saplantısıyla hareket ettiğini ifade ediyorlar.