Tam Niyetleniyorum ki…

2023 yılı Haziran ayına çok kalmadı. Şunun şurasında hepi topu dokuz ay gibi bir süre kaldı sandığın önümüze konmasına.

Tam Niyetleniyorum ki…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmiş seçimlerde yıllar önce kaynayan siyaset kazanı, şu sıralar seçimlere aylar kala dahi değil kaynamak bir ısınma belirtisi bile göstermiyor.

Aday olmak isteyenlerdeki bu fetret devri, seçmenler için de geçerli. 

“Eskisi kadar seçimler bana heyecan vermiyor, hatta sandığa gidip gitmeme konusunda dahi tereddütlerim var”  diyor, geçmişin fanatik partici dostum.

Sonra şu cümlelerle devam ediyor duygu durumunu anlatmaya:

 “Siyasetçileri izliyorum, söylem ve eylemlerine bakıyoruz. Zaman zaman her şeye rağmen  yine eski partime oy vermeyi düşünüyorum. Fakat bir milletvekili çıkıyor bir şey söylüyor ya da toplumda hiç de iyi anılmayan, şaibeli bir kişi çıkıp oy vermeyi düşündüğüm parti lehine bir paylaşım yapıyor. İşte o an ben bu kararımdan vazgeçip yeniden sandığı protesto etme noktasına geliyorum”

Siyasette gelinen nokta bu dostlar. Hani yerel siyasetçiler ya da partinin trolleri sırf partilerine destek olsun ve dostlar siyasi arenada görsün diyerek ve genel merkez ve parti üst yönetimini de etiketleyerek paylaşım yapıyorlar ya. İşte o paylaşımlar ve açıklamalar ters tepiyor bilsinler. Bilsinler ki partilerine daha çok zarar vermesinler…