Biz 'Dr' Yazmıyoruz

İlimiz Valisi Ömer Toraman'ın akademik çalışma sonucu aldığı Doktor unvanını özel haberlerimizde özellikle zikretmiyoruz. Bunda sayın valiye bir kastımızın olduğu anlamı çıkmasın. Zira bu şehrin yöneticisinin lisans sonrası yüksek lisans ve doktora yapıp donanımlı bir şekilde idarecilik yapmasından ancak gurur duyarız.

Biz 'Dr' Yazmıyoruz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak haberlerde ve resmi yazışma dışındaki paylaşımlarda bu unvanın kullanılmasını;  yönetenle yönetilen arasına konmuş bir engel gibi görüyoruz. 

Vatandaşlarla ilgili çalışmaları, hizmetleri ve vizyoner kimliğiyle öne çıkan çalışmalarının anlatıldığı haber ve paylaşımlarda ismin önüne yazılan Dr. unvanı, tüm hizmeti gölgede bırakıp ve üstenci ve diğerlerinden farklı bir hava oluşturuyor ve asıl mesaj gölgede kalıyor.

Sayın Valimizin haber bültenlerinde akademik unvanının yazılması konusunda ısrarcı olmadığını zaman zaman yapılan paylaşımlarda Dr. ifadesinin yazılmamasından da anlıyoruz. Demek ki Sayın Vali bu konuda çok da ısrarcı değil.

Resmi yazışmalarda  elbette bu unvan yazılmalı ve zikredilmeli. Ancak haber bültenlerinde ve hazırlanan paylaşımlarda yazılan Dr  unvanı halkla vali arasında sanki bir duvar örüyor ki aslında bu durum Sayın Vali Toraman’ın da yönetim anlayışı ve halka bakışını asla yansıtmıyor.

Dememiz o ki Sayın Valimizin adının geçtiği haber ve sosyal medya paylaşımlarında akademik unvanın yazılmasına hiç de gerek yok ve sayın valimizin buna hiç ihtiyacı yok.