Tabansız Tavan Olmaz

Partilerin faaliyetlerini takip edip izliyoruz. Genelde teşkilat toplantıları ağırlıklı ilerlerken çalışmalara zaman zaman ev ve işyeri ziyaretleri ekleniyor.

Tabansız Tavan Olmaz
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Partilerin kendi tabanlarına yönelik geniş katılımlı konferans, seminer, panel ya da farklı sosyal- kültürel etkinlikler yapılmadığı gibi yine geniş katılımlı siyasi çalışmalar da yapılmıyor.

Şehrin hemen her mahallesinde kendi partisinin gönüllü bir neferi olmakla birlikte teşkilatların böylesi yüzlerce isimden haberleri bile yok. Belki teşkilat mensuplarından daha çok siyasi çalışma yapıyor ve gönül kazanıyorlar ama bunlarla ilgili parti yönetimlerinin her hangi bir koordine yaparak çalışmaları daha geniş zeminlere yayma gibi bir hedefi yok.

Seçimlerin sonuçlarına etki eden en önemli faktör teşkilatlar değil, tabanın sahadaki gayretleri ve fedakârlıklarıdır. Dolayısıyla bu kesimi yok sayan ya da bunları harekete geçiremeyen bir teşkilatın zafer kazanması oldukça zordur.

Seçimlere beş ay kala hala mahalle toplantılarının olmaması, hala gençlik buluşmaları ve etkinliklerinin yapılamaması, bir eksiklikten ya da düşünülememiş olmasından da öte duyarsızlık ve hatta sorumsuzluktur.