Başarıyı Dert Edinen Yok!

Bazı tartışmalara sebep oluyor ve il yöneticileri töhmet altında kalıyor diye uzun süreden beri üniversite sınavlarında illerin başarı sıralaması açıklanmıyor.

Başarıyı Dert Edinen Yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu karar, belli ki başta Elazığ olmak üzere tüm valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerini rahatlatmış.

Ülke genelinde İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve  okul müdürlerinin tek gündemi var, okulun fiziki konumu  ve özellikle de eğitimde başarıyı artırmayan etkinlik düzenlemesi. Öğrencinin, okulun ve dolayısıyla o ilin, sınavlarda başarı sıralaması ya da başarısızlığı kimsenin umurunda değil.

Başarı sıralaması her ne kadar resmen açıklanmasa da inanıyoruz ki resmi yollardan her ilin istatistik  bilgileri o şehrin milli eğitim müdürlüklerine ulaşıyordur. 

Bu verilere göre şehrin sınavlardaki başarı oranını artırmak gibi göze çarpan bir gayret ve proje gözükmediğine göre, müdürlükler bu işi özel okul ve etüt merkezlerine havale etmiş. Oysa, Elazığ gibi memur ve esnaf yoğunluklu bir şehirde, çocuğunu özel okula gönderecek ya da özel ders aldıracak veli sayısı ne kadar olabilir ki?

Devletin okullarında okuyan orta halli vatandaşlarımızın çocukları bu yarışa zaten 3 sıfır yenik başlıyorlar. Bunu gidermek için  okulların  hafta sonu kurslarından öte profesyonel bir planlama ve çalışmayı hayata geçirmesi gerekiyor. 

Bunun için, vali yardımcılarından ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından bir yetkilinin tek görevi bu olmalı. Çok güzel okullarımızın olması, nezih bahçe ve dersliklerinin olması güzel ancak bu binaların hakkını verip öğrencilerin başarıyla buluşturulması için de hem il hem de okul yöneticilerine görev düşüyor. Görevden de öte, bunu dert edinmeleri gerekiyor.