Sönmez, başarıyla tamamladı

İlimiz başarılı Voleybol Antrenörü Ercan Sönmez, Voleybol 4. Kademe Başantrenör yetiştirme kursunu başarıyla tamamladı

Sönmez, başarıyla tamamladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Başak Meral Gündüz
Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından 19-23 Haziran 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Voleybol 4. Kademe Başantrenör yetiştirme kursuna ilimizden Ercan Sönmez kursiyer olarak katıldı. Sönmez, kursu başarıyla tamamlayarak Elazığ’da bugüne kadar 4. Kademeyi alan ilk antrenör olma başarısı gösterdi. 
Üst düzey taktik antrenman konusunda eğitim verilen derslerin sınavı 23 Haziran 2023 tarihinde yazılı ve sözlü sınav olarak yapıldı. 11 Temmuz 2023 salı günü açıklanan sınav sonuçlarına göre ilimiz Voleybol Antrenörlerinden Ercan Sönmez bütün sınavlardan başarılı olarak 4. Kademe Başantrenör olmaya hak kazandı
Kursun oldukça verimli geçtiğini belirten Ercan Sönmez,  “4 gün boyunca, üst düzey antrenman planlaması ve programlaması, Voleybola özgü atletik performans ve metodları, liderlik ve üst düzey yönetim ilkeleri, müsabaka ve antrenman analizi ve üst düzey teknik antrenman metodları konusunda eğitim gördüklerini belirtti.  Başarılı olduğu kursun milli takımlar dahil en üst ligler Efeler ve Sultanlar Liginde antrenörlük yapmak için gerekli olduğunu ve kursta bütünlemeye kalmadan başarılı olmanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Ercan Sönmez;  Elazığ’da bugüne kadar 4. Kademeyi alan ilk antrenör olmanın haklı gururunu yaşadığını” söyledi.