Elazığ'ın 20 Yıllık Hac ve Umre Serüveni

Yılın belirli tarihlerinde yapılan Hac ve Umre ziyaretlerine binlerce Elazığlı vatandaşlarımızda dahil olmaktadır.

Elazığ'ın 20 Yıllık Hac ve Umre Serüveni

Yapılan bu ziyaretler öncesi ve sonrası Elazığ’da bulunan hac ve umre malzemeleri satan yerleri akın etti. Murat Yıldırım’ın işlettiği bu dükkanda Hac ve Umreye dair her şeyi bulmak mümkün. 

İşletme sahibi Murat Yıldırım: “4 yıl önce bu kurulu olan dükkanı devraldık, o süreçten beridir gerek babam gerekse ben vatandaşlarımıza hizmet etmek için buradayız. Pandemi dönemiyle birlikte durdurulan Hac ve Umre ziyaretleri çok şükür ki yeniden aktif hale geldi. Pandemi döneminde yaşadığımız sosyal sorunların yanında ekonomik sorunlarda vardı. Vatandaşlar ziyaretlerini gerçekleştiremediği için bizim ticaretimizde uzun bir süre pek yolunda gitmedi” ifadelerine yer verdi.

Elazığ'ın 20 Yıllık Hac ve Umre Serüveni

“HER YAŞA VE HER KİTLEYE UYGUN ÜRÜNLER BULMAK MÜMKÜN”

 Yıldırım: “Pandemiye nazaran şuan ki durumundan memnunuz fakat doların artmasıyla birlikte vatandaşların alım gücü düştüğü için vatandaşlar ziyaret için çok fazla ödeme yapmak zorunda kalıyor. Hediyelik malzemeden kaçıyor. Birinden birini bırakmak zorunda kalıyor. Ama yine de çok şükür işler yolunda hacı adaylarımız görevlerini yerine getirebiliyor. Genelde, tesbih, seccade, Yasin i Şerif ve Kur’an-ı Kerimler, esanslar en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Dükkanımız da ziyaret halindeyken kullanılan malzemelerde yer almakta her yaşa ve her kitleye uygun ürünler bulmak mümkün” dedi.

Elazığ'ın 20 Yıllık Hac ve Umre Serüveni

Elazığ'ın 20 Yıllık Hac ve Umre Serüveni

“ELAZIĞ’DA HAC MALZEMELERİ DENİLDİĞİNE AKLA İLK GELEN İSİM HALİNE GELMİŞ DURUMDAYIZ”

İşletmeci Murat: “Bizim en büyük isteğimiz doların düşmesi, dolar yüksek olduğu sürece vatandaşlar hediyeliklere pek yaklaşmayacak. Eskiden böyle değildi, şimdiyle karşılaştırdığımız zaman eskiden daha iyiydi. 20 yıla yakındır bu işletme Hastane Caddesi dediğimiz yerde bulunuyor. Elazığ’da hac malzemeleri denildiğine akla ilk gelen isim haline gelmiş durumdayız. Hac ve umre adına aranan her türlü malzeme bulunuyor. Ziyaret için kullanılan kişisel ürünler başta olmak üzere hediyelik içinde her şey bulunmakta. Hacı adayları ziyaretini tamamladıktan sonra geri döndüklerinde maksimum 5 litre zemzem suyu getirebildikleri için gelen misafirlerine ikram etme konusunda zorlanıyorlar. O yüzden gelip buradan istedikleri kadar alıp ikram edebiliyorlar biz hijyen bir şekilde varillerle ya da su tankerleriyle getirip buradan vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz. Aynı şekilde hurma konusunda da hacılarımız geri dönüşte hurma getirmek istediklerinde yüksek kargo ücretleriyle karşılaştığı için buradan alıp misafirlerine ikramlarda bulunuyorlar” diyerek düşüncelerine yer verdi.

Elazığ'ın 20 Yıllık Hac ve Umre Serüveni

Elazığ'ın 20 Yıllık Hac ve Umre Serüveni

Elazığ'ın 20 Yıllık Hac ve Umre Serüveni