Siyasilerin Mülakat Sınavı

Ak Parti'de aday adaylığı müracaatlarının tamamlanmasının ardından cumartesi günü yapılan temayül yoklamasıyla Elazığ süreci tamamlandı.

Siyasilerin Mülakat Sınavı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülke genelinde 6500 olan aday adayı müracaatı ilimizde 70 olarak gerçekleşti.

Bu aşamadan sonra Ak Parti oluşturduğu 14 alt komisyon ile adaylarını mülakata alacak. Mülakatta aday adaylarına hem siyasi hem de kişisel sorular sorulacak ve neden siyaset yapmak istediğine dair bilgi alınacak.

Aday adaylarımızın bugünden sonra Ankara’ya gitmesi ve burada etkili isimlere kendilerini anlatmaları bekleniyor.

Şu ana kadar alt komisyonların kimlerden oluştuğu açıklanmadı. Ancak Elazığ’ın aday adaylarını dinleyecek komisyonun siyasi tecrübe ve birikimleri olan isimlerden oluşması bekleniyor.

9 Nisan akşamına kadar yoğun bir siyasi kulis çalışmalarına sahne olacak Genel Merkez, 81 ilden gelen aday adaylarının ayrılmayacağı bir merkez olacak.

İkili görüşmeler yanında aracılarla yapılan görüşmelerle de listeye girmenin yolları aranacak.

Tüm bu çalışmaların ardından listeye gerçekten davaya inanmış, misyona gönülden bağlanmış, vizyonu, temsil yeteneği ve halk tarafından sevilen  isimler mi yoksa kapalı kapılar arkasında gerçekleştirilen pazarlıklar mı listeye girecek bakıp göreceğiz.  Umarız ki her işte olduğu gibi bu işte iyiler kaybetmez, doğrular kazanır.